Kuva: Wikipedia – Tigrayn lippu

Ulkomaiset lähettiläät saapuvat Tigrayhin vaatimaan vuoropuhelua

Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen erityislähettiläät ovat matkustaneet Pohjois-Etiopian kaupunkiin Mekelleen, joka on Tigrayn alueen pääkaupunki, osana kansainvälisiä pyrkimyksiä rauhanomaisen ratkaisun löytämiseksi 21 kuukautta vanhaan sisällissotaan.
Tigrayn joukkoihin sidoksissa olevien tiedotusvälineiden julkaisemissa kuvissa NÄKYY, että EU:n erityisedustaja Annette Weber ja hänen yhdysvaltalainen virkaveljensä Mike Hammer tapaavat alueen korkeita virkamiehiä, mukaan lukien sen johtaja Debretsion Gebremicheal.
Tämä on lähettiläiden ensimmäinen yhteinen tehtävä kaupunkiin, ja se tulee keskelle rohkaisevia merkkejä mahdollisista rauhanneuvotteluista liittohallituksen ja Tigrayn joukkojen välillä.
“Poliittinen vuoropuhelu on välttämätöntä Pohjois-Etiopian konfliktin ratkaisemiseksi ja kestävän rauhan saavuttamiseksi”, diplomaattien tiistaina julkaisemassa yhteisessä lausunnossa luki.
Vaikka nämä kaksi lähettilästä suhtautuivat myönteisesti “molempien osapuolten julkiseen sitoutumiseen neuvotteluihin”, he vaativat myös alueen peruspalvelujen – kuten sähkön, televiestinnän ja pankkitoiminnan – välitöntä palauttamista.
Suurin osa Tigraysta on ollut ilman näitä palveluja yli vuoden.
Tigrayn joukot ovat vaatineet palvelujen jatkamista, mutta hallituksen korkea virkamies sanoi viime viikolla, että Addis Abeba oli valmis neuvotteluihin “ilman ennakkoehtoja”.
Uutisoi: BBC news
Picture of Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

DCA-sopimuksesta

Suomi ja Yhdysvallat allekirjoittivat 18. joulukuuta 2023 puolustusyhteistyösopimuksen (Defence Cooperation Agreement, DCA) Washington D.C:ssä.

Kosela

Kosela on Suomessa esiintyvä sukunimi, ja se on suomalaisilla varsin harvinainen. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %. Sen lisäksi Kosela-nimellä oli yhteys myös paikannimeen Karjalassa ennen sotia.