Käkisalmisäätiö tiedottaa

Käkisalmi-tunnustuspalkinto on perustettu vuonna 2015 suomalaisille yksityishenkilöille, yhteisöille tai järjestöille tunnustukseksi ansiokkaasta työstä käkisalmelaisuuden hyväksi.
Käkisalmi-säätiön tunnustuspalkinto numero 6 on myönnetty filosofian maisteri Mikko Eroselle kiitollisuuden ja arvostuksen osoituksena perinteen vaalimisesta
Perinnetutkija Mikko Eronen on suunnitellut ja koonnut yhteistyössä Käkisalmi-säätiön ja Heinolan kaupungin yläasteen historianopettajien kanssa perinnekurssin seitsemännen luokan oppilaille. Tarkoitus on tehdä kurssista jokavuotinen.
Kurssin tavoitteena on tarjota oppilaille konkreettinen ja omakohtainen kokemus perinteiden tutkimuksesta ja vaikutuksista. Se tarjoaa rautaisannoksen perinteiden merkityksestä ja ilmenemismuodoista myös nykypäivän elämässä. Samalla oppilaat perehtyvät itse Suomen, oman paikkakunnan ja kylien historiaan.
Opetuksessa pyritään tukemaan nuorten omaa identiteettiä sekä omien juurien ja niihin liittyvän historiallisen tiedon tarkastelemista. Kurssi kehittää oppilaiden taitoa tuottaa tekstejä ja hyödyntää niitä eri tarkoituksiin. Opiskelussa hyödynnetään digiteknologiaa ja internetiä tietolähteenä.
Mikko Erosen työpanos kurssin suunnittelussa, aihepiirien valinnassa ja opetusmateriaalien ja oppituntien toteuttamisessa on merkittävä.

Käkisalmi-säätiön tunnustuspalkinnot

1) Käkisalmen Rouvasväen yhdistys 2015

2) Matti Parkkinen 2016

3) Heinolan musiikkiopisto 2017

4) Hyvinkään Lasten ja nuorten taidekeskus 2019

5) Salli Parikka-Wahlberg 2019

6) Mikko Eronen 2021

Lähde: Käkisalmisäätiön sivut
Kuva: Pixabay
Picture of Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Venäjä valmistautuu pitkittyneeseen sotaa natoa vastaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin on päättänyt asettaa entisen taloudellisen avustajansa Andrei Belousovin puolustusministeriön johtoon valmistautuakseen pitkittyneeseen sotaan Ukrainaa vastaan ja mahdolliseen vastakkainasetteluun Naton kanssa, Institute for the Study of War (ISW) kirjoittaa tuoreessa raportissaan.

  Antrea

Karjalan kannaksen menetys oli raskas isku Suomelle ja
toisen maailman sodasta on aikaa jo kulunut ja sodan äänet vaienneet
Suomi on jatkanut suhteiden kehittämistä Venäjään ja pyrkinyt edistämään rauhaa ja vakautta alueella.

  Venäjän ja Ukrainan suhteet

Venäjän ja Ukrainan välisen konfliktin tulevaisuus on edelleen epävarma ja monimutkainen. Ja vaikka Putin puhui tammikuussa rauhan neuvotteluista Ukrainan kanssa ja vaikka rauhanomaisen
ratkaisun mahdollisuudet ovat siltäosin olemassa, tilanne voi myös kehittyä edelleen vaikeammaksi.

Amerikan suomalaiset

Amerikka, tuo suurten unelmien maa, jossa ihminen voi rikastua ja saada satumaisen tulevaisuuden. From rags to riches ( ryysyistä rikkauksiin ) niinkuin Amerikkalaiset sanovat.

Käkisalmisäätiö tiedottaa

Käkisalmi-tunnustuspalkinto on perustettu vuonna 2015 suomalaisille yksityishenkilöille, yhteisöille tai järjestöille tunnustukseksi ansiokkaasta työstä käkisalmelaisuuden hyväksi.