Venäjän joukot lisäävät painetta Ukrainan itärintamalla

AFP:n mukaan 13 tuntia sitten
Pokrovskin kaupunki Ukrainan Donetskin alueella Venäjän hyökkäyksen jälkeen.Ukrainan valtion hätäpalvelu
Kiova varoitti perjantaina, että keskeinen etulinjan kaupunki on joutunut etenevien venäläisjoukkojen “jatkuvan tulen” kohteeksi, kun Moskova ilmoitti vallanneensa toisen kylän Itä-Ukrainassa.
 
Mies- ja aseensa tukemana Venäjän joukot ovat hyökkäyksessä, ja ukrainalainen Chasiv Jarin kaupunki Donetskin alueella näyttää olevan heidän seuraava suuri kohteensa.
 
“Kaupungista on tullut entistä vaarallisempi”, Chasiv Jarin sotilashallinnon johtaja Sergiy Chaus sanoi AFP:lle perjantaina haastattelussa läheisessä Kramatorskin kaupungissa.
 
“Jos ennen oli hetkiä, jolloin kaupungissa oli hiljaista, nyt sitä ei ole…. Tulitus on jatkuvaa”, hän sanoi.
 
Sekä ukrainalaiset että venäläiset sotilasbloggaajat, joilla on yhteyksiä asevoimiin, kertoivat perjantaina, että Venäjän joukot olivat päässeet kaupungin laitamille.
 
Chaus kieltäytyi kommentoimasta näitä raportteja. Hänen mukaansa siellä asuu edelleen noin 770 ihmistä.
 
“Yksikään rakennus ei ole säilynyt ehjänä”, hän lisäsi.
 
Chasiv Jar on tärkeä logistiikkakeskus Kiovan joukoille ja sijaitsee muutama kilometri länteen Bakhmutista, joka tuhoutui kuukausia kestäneessä tykistötulessa ennen kuin Venäjä valtasi sen viime toukokuussa.
 
Venäjä on äskettäin varmistanut ensimmäiset aluevoittonsa Bakhmutin valtauksen jälkeen ja yrittää nyt painostaa Ukrainan yksiköitä vastaan, joita vaivaavat viivästykset elintärkeän länsimaisen sotilaallisen avun toimittamisessa.
Uutisoi: The Moscow times
Picture of Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Venäjä valmistautuu pitkittyneeseen sotaa natoa vastaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin on päättänyt asettaa entisen taloudellisen avustajansa Andrei Belousovin puolustusministeriön johtoon valmistautuakseen pitkittyneeseen sotaan Ukrainaa vastaan ja mahdolliseen vastakkainasetteluun Naton kanssa, Institute for the Study of War (ISW) kirjoittaa tuoreessa raportissaan.

  Antrea

Karjalan kannaksen menetys oli raskas isku Suomelle ja
toisen maailman sodasta on aikaa jo kulunut ja sodan äänet vaienneet
Suomi on jatkanut suhteiden kehittämistä Venäjään ja pyrkinyt edistämään rauhaa ja vakautta alueella.

  Venäjän ja Ukrainan suhteet

Venäjän ja Ukrainan välisen konfliktin tulevaisuus on edelleen epävarma ja monimutkainen. Ja vaikka Putin puhui tammikuussa rauhan neuvotteluista Ukrainan kanssa ja vaikka rauhanomaisen
ratkaisun mahdollisuudet ovat siltäosin olemassa, tilanne voi myös kehittyä edelleen vaikeammaksi.

Amerikan suomalaiset

Amerikka, tuo suurten unelmien maa, jossa ihminen voi rikastua ja saada satumaisen tulevaisuuden. From rags to riches ( ryysyistä rikkauksiin ) niinkuin Amerikkalaiset sanovat.

Käkisalmisäätiö tiedottaa

Käkisalmi-tunnustuspalkinto on perustettu vuonna 2015 suomalaisille yksityishenkilöille, yhteisöille tai järjestöille tunnustukseksi ansiokkaasta työstä käkisalmelaisuuden hyväksi.