Savukoskella ja Sallassa on kaadettu karhuja. Kuvan käpälä on karhun, joka kaadettiin aikanaan Savukoskella. Arkistokuva. Kuva: Toivo Keränen / Koti-Lapin arkisto

Sallassa ja Savukoskella kaadettu seitsemän karhua – kiintiötä vielä jäljellä

Koti-Lapin ilmestymisalueella on kaadettu syyskuun 29. päivään mennessä seitsemän karhua.
RIISTAKESKUKSEN SEURANNAN mukaan itäisellä poronhoitoalueella on tapettu syyskuun 29. päivään mennessä 38 karhua. Kiintiötä on jäljellä 22 karhun verran.
Maa- ja metsätalousministeriön asetuksen mukaisesti itäisen poronhoitoalueen kiintiö 60 karhua ja läntisen poronhoitoalueen karhunpyyntikiintiö on 10 karhua. Läntisellä alueella kiintiöstä on kaadettu 7 karhua, joten kiintiötä on jäljellä kolme karhua.
Itäiseen poronhoitoalueeseen kuuluvat Utsjoen, Inarin, Sodankylän, Pelkosenniemen, Savukosken, Sallan, Kuusamon ja Suomussalmen kunnat. Eniten karhuja on tähän mennessä kaadettu selkeästi Suomussalmella: 15 kontiota.

Seitsemän kaatoa Savukoskella ja Sallassa

Koti-Lapin ilmestymisalueella on kaadettu tähän mennessä seitsemän karhua.
Savukoskella on kaadettu kaksi naaraskarhua: Korteaavan lähettyvillä ja Kemihaarassa.
Sallassa on kaadettu viisi karhua, joista neljä naaraita. Neljä näistä on tapettu Sallan pohjoisosissa ja yksi etelässä Sallatunturin ja Hautajärven välillä.

Ilmoitus jo maastossa

Karhunkaatajat tekevät saaliista lakisääteisen saalisilmoituksen maastossa Oma riista -mobiilisovelluksella.
Ilmoitukseen kirjataan kaatajan nimi ja metsästäjänumero, kaatopäivä ja kellonaika, kaadetun karhun sukupuoli, kaatopaikan kunta, maastonnimi ja kaatopaikan GPS-koordinaatit. Jos kaatopaikalla ei ole puhelinverkkoa, lakisääteinen saalisilmoitus välittyy Suomen riistakeskuksen palveluun heti, kun puhelin on jälleen verkossa ja sovellus käynnistetään. Vaihtoehtoisesti saalisilmoituksen voi tehdä myös sähköpostilla osoitteeseen raportointi@riista.fi.
Karhua saa metsästää poronhoitoalueella kiintiön nojalla 20.8.–31.10.2022. Karhun pentu ja sen emä ovat rauhoitettuja eikä niitä saa metsästää.
Uutisoi: Kotilappi / Rajajooseppi
Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Iso-Britannia laittaa Ugandan ebolataisteluun

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus on lahjoittanut 2.2 miljoonaa puntaa (noin Shs9.6b) tukeakseen maan vastausta ebolaepidemiaan, Kampalan Britannian korkean komission kehitysjohtaja Phillip Smith on paljastanut.

Tähtitaivasta tarkkailemaan.

Mikäpä on sen mukavampaa näin syksyisin, kuin keksiä uusi harrastus pimeneviin iltoihin. Voit lähteä kuntosalille tai tutkimaan syksyistä luontoa.