Kaakkois-Suomen rajavartiosto paljasti väärennyksiä rajanylitysliikenteestä

Vaalimaan rajatarkastusaseman rajatarkastajat havaitsivat päättyneellä viikolla kaksi väärennysrikosta.
Torstaina maastalähtötarkastukseen saapui venäläinen mies, jonka hallussa ollut Ranskan ID-kortti päätettiin ottaa tarkempaan tarkastukseen. Asiakirjatutkinnan perusteella ID-kortin turvatekijät poikkesivat aidosta kortista ja kortti todettiin vääräksi. Henkilö kertoi tulleensa Schengen-alueelle lokakuussa 2021 ja oleskelleensa Ranskassa, Saksassa ja Ruotsissa. Henkilö kertoi saaneensa Ranskan ID-kortin lumeavioliiton avulla. Lumeavioliiton solmiminen oli maksanut 1500 euroa. Mies on haastettu vastaajaksi elokuussa pidettävään käräjäoikeuden käsittelyyn.
Lauantaina maastalähtötarkastuksessa rajatarkastajan huomio kiinnittyi venäläisnaisen matkustusasiakirjassa olleisiin leimoihin, joiden aitoudesta heräsi epäilyksiä. Tarkemmassa tarkastuksessa selvisi, että naisen esittämässä passissa oli yhteensä 16 väärää rajanylitysleimaa, joista kahdeksan oli Schengen-maiden leimoja. Lisäksi passissa ollutta Indonesian viisumia epäiltiin vääräksi. Nainen myönsi kuulustelussa hankkineensa neljänä eri kertana yhteensä 16 väärää leimaa passiinsa sekä väärän Indonesian viisumin rajanylitysleimoineen. Väärennettyjen leimojen tarkoitus oli peitellä oleskelun todellista kestoa Schengen-alueella. Nainen sai haasteen väärennyksestä ja ulkomaalaisrikkomuksesta.
Rajavartiosto avasi esitutkintoja myös vaarallisen esineen hallussapidosta ja lievästä valtionrajarikoksesta. Rajavartioston määräämien sakkojen määrä on hieman lisääntynyt viime viikkojen aikana. Päättyneellä viikolla rajavartiosto määräsi 34 sakkoa, joista suurin osa oli rajanylityspaikoilla havaittuja lieviä ampuma-aserikkomuksia ja paljastinlaiterikkomuksia.
uutisoi rajavartiolaitos
Picture of Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

DCA-sopimuksesta

Suomi ja Yhdysvallat allekirjoittivat 18. joulukuuta 2023 puolustusyhteistyösopimuksen (Defence Cooperation Agreement, DCA) Washington D.C:ssä.

Kosela

Kosela on Suomessa esiintyvä sukunimi, ja se on suomalaisilla varsin harvinainen. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %. Sen lisäksi Kosela-nimellä oli yhteys myös paikannimeen Karjalassa ennen sotia.