Britannian varapääministeri ja oikeusministeri Dominic Raab kävelee Downing Streetin ulkopuolella Lontoossa Britanniassa 23.3.2022. REUTERS/Peter Cziborra/Arkistokuva

Iso-Britannia suhtautuu epäilevästi Venäjän lupauksiin, varapääministeri sanoo

LONTOO, 30.3.2020 (Reuters) – Britannia suhtautuu venäjään hyvin epäilevästi ja lupaa supistaa sotilasoperaatioita Kiovan ympäristössä, kun varapääministeri Dominic Raabsaying Lontoo tuomitsee Moskovan toimia.
Venäjä on luvannut neuvotteluissa vähentää joitakin sotilaallisia operaatioita “keskinäisen luottamuksen lisäämiseksi”, mutta länsimaat odottavat sen johtavan hyökkäyksen tehostamiseen maan muissa osissa.
Britannia peilasi Ukrainaa reagoimalla skeptisesti.
“Diplomatian ovi jätetään aina raolleen, mutta en usko, että siihen voi luottaa, mitä Putinin sotakoneen suusta tulee”, Raab kertoi Sky Newsille.
Istanbulin palatsissa käytiin yli kuukausi neuvotteluja suurimmasta hyökkäyksestä eurooppalaista kansakuntaa vastaan toisen maailmansodan jälkeen, joka on tappanut tai vahingoittanut tuhansia, pakottanut lähes 4 miljoonaa pakenemaan ulkomaille ja asettanut pakotteita, jotka ovat vahingoittaneet Venäjän taloutta.
“Viime kädessä heidän on näytettävä toimillaan ja heidän on vetäydyttävä Ukrainasta, ei vain uudelleensijoittamisella”, Raab kertoi Times Radiolle.
“Mutta luulen, että suhtaudumme hyvin epäilevästi kaikkeen Moskovasta tulevaan.”
Uutisoi Reuters
Toimitti: Tuula Huovinen
Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Ukrainassa tapahtuu

Zelenskyi sanoo: Ukrainan joukot pitävät Soledarin asemaa ja aiheuttavat merkittäviä tappioita Venäläiselle.