Te Olde Fighting Cocks ovat selvinneet sisä- ja maailmansodasta, nälänhädästä ja bubonic-ruton leviämisestä

Englannin vanhin, mahdollisesti 1 229-vuotias pubi sulkee ovensa koronavaikeuksien vuoksi.

Ye Olde Fighting Cocks -pubi St. Albansissa, Englannissa, on nähnyt kaiken: Sen jälkeen, kun sen ensimmäinen tiili laskettiin, mahdollisesti jo vuonna 793, lähellä muinaisen roomalaisen kaupungin raunioita paljon ennen Yhdistyneen kuningaskunnan perustamista, juomatalo on selviytynyt sisä- ja maailmansodasta, nälänhädästä ja bubonic-ruton leviämisestä.
Mutta koronaviruspandemian aiheuttamat vaikeudet tarkoittavat, että pubi – jota Guinness World Recordsin kerrotaan kutsuneen Englannin vanhimmaksi, vaikka muut kiistävät tämän tittelin – sulkee ovensa.
Christo Tofalli, joka otti haltuunsa voimakkaasti sädetetyn pubin vuokrasopimuksen vuonna 2012, kertoi The Washington Postille, että pandemia ja hallituksen kansanterveysrajoitukset puristivat hänen liiketoimintaansa, kunnes hän ei pystynyt täyttämään taloudellisia velvoitteitaan.
Sen maksukyvyttömyys jättää pubin omistavan Mitchells &Butlersin avoimeksi etsimään uutta johtoa mahdollisesti yli 1200 vuotta vanhalle yritykselle.
Joulukausi, Tofalli sanoi, oli hänen “viimeinen mahdollisuutensa” pelastaa Ye Olde Fighting Cocks, joka, kuten suuri osa vieraanvaraisuusteollisuudesta, kärsi erityisen voimakkaasti hallituksen asettamista sulkuista, sosiaalisesta etäisyydestä ja kapasiteettirajoituksista viruksen leviämisen pysäyttämiseksi.
Omicron-variantin levitessä ihmiset kotona hän sanoi, että asiakkaita ei ollut tarpeeksi paljon vajeen korjaamiseksi – vaikka hallitus joulukuun rajoituksissaan ei sulkenut pubeja ja kaiversi poikkeuksen sääntöihin, jotka koskevat maskien käyttöä sisätiloissa vieraanvaraisuuspaikoissa.
Ennen pandemiaa “emme olleet aivan värikkäitä – mutta en usko, että kukaan oli”, Tofalli sanoi. Mutta hän ja hänen henkilökuntansa taistelivat menestyäkseen. “Se oli hieno, palkittu pubi; Se on maan vanhin pubi. … Yritin kaikkea. Yritän yhä.”
Tofalli ilmoitti Ye Olde Fighting Cocksin lähestyvästä sulkemisesta viime viikolla, mikä tekee siitä yhden sadoista pubeista ympäri Yhdistynyttä kuningaskuntaa, joka on suljettu vuodesta 2020 lähtien. Monet muut pubit – brittiläisen yhteiskunnan peruspilaukset, joiden määrä väheni jo ennen koronavirusta – ovat joutuneet lomauttamaan tai lomauttamaan henkilöstöään.
Britanniassa on olutpäivä. Missä lapsesi ovat? Luultavasti sinun kanssasi pubissa.
“Ennen pandemian iskemistä hallitsemamme liiketoiminnan hintojen ja verotuksen nousu tarkoittivat, että kaupankäyntiolosuhteet olivat erittäin vaikeat”, Tofalli kirjoitti perjantaina Facebookissa antamassaan lausunnossa, jossa kerrottiin uutisista, “mutta pystyimme selviytymään ja noudatimme jännittävää viisivuotissuunnitelmaa ja olimme toiveikkaita tulevaisuuden suhteen.”
“Covid-19-pandemia oli kuitenkin tuhoisa, eivätkä jo ennestään tiukat voittomarginaalimme antaneet meille turvaverkkoa”, hän kirjoitti.
Mitchells & Butlers, yksi Suurimmista ravintoloiden, baarien ja pubien operaattoreista Britanniassa, sanoi lausunnossa the Postille: “Voimme vahvistaa, että valitettavasti Ye Old Fighting Cocksin vuokralaiset ovat nimittäneet hallintovirkamiehiä [maksukyvyttömyysprosessiin], mutta voivat vakuuttaa paikallisille, että tämä ei ole pubin loppu.”
“Tutkimme parhaillaan kaikkia mahdollisuuksia sivuston tulevaisuudelle ja toivomme avaavamme pubin uudelleen uuden johdon alaisuudessa mahdollisimman pian”, se sanoi.
Tofalli sanoi, että hänellä on noin 10 kokoaikaista työntekijää. Kesäisin Ye Olde Fighting Cocksissa työskentelee jopa 25 ihmistä, mukaan lukien osa-aikaiset.
Nuo ihmiset ovat osa pubin historiaa, hän sanoo; Pääkokin isä juhli syntymäpäiväänsä juomilla Ye Olde Fighting Cocksissa, ja pääjohtaja muutti St. Albansiin vain työskentelemään siellä. He voivat menettää työpaikkansa tai säilyttää heidät osana mahdollista sopimusta uusien omistajien kanssa, Tofalli sanoi.
Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Ye Olde Fighting Cocks on ollut kovassa paikassa. Kun Tofalli otti vuokrasopimuksensa haltuunsa 10 vuotta sitten, se oli huonossa kunnossa ja oli ollut suljettuna yhdeksän kuukautta, hän sanoi. Yhdistyneessä kuningaskunnassa koettiin vuoden 2008 maailmanlaajuisen rahoituskriisin jälkijäristyksiä.
Se oli “pahin kerta, kun voit ostaa pubin”, Tofalli sanoi, mutta hän sanoi itselleen: “Aion tehdä siitä yhden maan suurimmista pubeista.”
Kuten hän aiemmin kertoi The Postille, kun hän otti ohjat, “se oli kaatopaikka. … Se haisi.”
Vaikka Tofalli näkee itsensä “lasi puoliksi täynnä” -tyyppisenä kaverina, hän tunnustaa surun, joka tulee rakkaasta pubista luopumisesta: “Menetin unelmani. Olen ollut hieman surullinen. Minulla on lupa.”
Tofalli sanoi, että häntä on nöyrtynyt paikallisten asiakkaiden ja muiden tukiviestien tulva viime päivinä. “Ensimmäinen asia, jonka ihmiset tekevät, on joko itkeä – he ovat henkilökohtaisesti purkautuneet minulle tai pubille tai unelmalle, perinnölle tai historialle – sitten … Siellä on pieni tauko ja he kaikki sanovat: ‘Mutta muistatko sen ajan … ? “
Tofalli sanoi: “En tiedä pitäisikö nauraa vai itkeä, mutta ollakseni rehellinen, olen tehnyt molempia.”
Vaikka neuvottelut pubin tulevaisuudesta jatkuvat, Tofalli sanoo luottavansa siihen, että Ye Olde Fighting Cocksilla on pitkä tulevaisuus. “Katso, pubi ei ole kuollut”, hän sanoi ja kuvaili sulkemista “sammutusuneksi”.
Mutta hän sanoi, että se tarvitsee hyväntekijän investoimaan siihen pitkällä aikavälillä, jolloin se on vajaakuntoisena saatavilla ja päivittää rakennetta esimerkiksi niin, että se säilyy “seuraavien tuhansien vuosien ajan”.

Aiheesta kirjoitti Whashington post

Toimitti: Tuula Huovinen
Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Ukrainassa tapahtuu

Zelenskyi sanoo: Ukrainan joukot pitävät Soledarin asemaa ja aiheuttavat merkittäviä tappioita Venäläiselle.