Ukrainan viljaa kuljetetaan äärimmäisen vaarallisissa oloissa merimiinojen ja Venäjän laivaston saartamilla reiteillä. Kuva: Khalil Hamra

Yle: Ukrainasta lähteneen viljakuljetuksen libanonilainen ostaja on perunut kaupat

Ukrainan viljakuljetukselle etsitään nyt uutta ostajaa joko Libanonissa tai toisessa maassa
Ukrainasta viime viikolla lähteneen viljakuljetuksen libanonilainen ostaja on perunut kaupat kuljetuksen viivästymiseen vedoten, kirjoittaa Yle verkkosivullaan. Asiasta tiedotti Ukrainan Libanonin-suurlähetystö Facebook-julkaisussaan.
Suurlähetystö kertoo ostajan peruneen kaupat, koska kuljetus myöhästyi yli viidellä kuukaudella. Viljakuljetukselle etsitään nyt uutta ostajaa joko Libanonissa tai toisessa maassa, Ukrainan Libanonin-suurlähetystö tiedottaa.
Ylen mukaan Ukrainasta viime viikolla kohti Libanonia lähtenyt Razoni-alus oli ensimmäinen Ukrainasta lähtenyt viljakuljetus sen jälkeen, kun Ukraina ja Venäjä saivat aikaan sopimuksen viljankuljetuksista Mustallamerellä.
Razoni-aluksessa on rahtina noin 26 500 tonnia viljaa. Uutistoimisto Reutersin arvion mukaan noin 243 000 tonnia viljaa on lähtenyt matkaan Ukrainan satamista sen jälkeen, kun Mustanmeren viljasopimus saatiin aikaan, kertoo Yle verkkosivullaan.
Yle
Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Ukrainassa tapahtuu

Zelenskyi sanoo: Ukrainan joukot pitävät Soledarin asemaa ja aiheuttavat merkittäviä tappioita Venäläiselle.