Ukrainan viljaa kuljetetaan äärimmäisen vaarallisissa oloissa merimiinojen ja Venäjän laivaston saartamilla reiteillä. Kuva: Khalil Hamra

Yle: Ukrainasta lähteneen viljakuljetuksen libanonilainen ostaja on perunut kaupat

Ukrainan viljakuljetukselle etsitään nyt uutta ostajaa joko Libanonissa tai toisessa maassa
Ukrainasta viime viikolla lähteneen viljakuljetuksen libanonilainen ostaja on perunut kaupat kuljetuksen viivästymiseen vedoten, kirjoittaa Yle verkkosivullaan. Asiasta tiedotti Ukrainan Libanonin-suurlähetystö Facebook-julkaisussaan.
Suurlähetystö kertoo ostajan peruneen kaupat, koska kuljetus myöhästyi yli viidellä kuukaudella. Viljakuljetukselle etsitään nyt uutta ostajaa joko Libanonissa tai toisessa maassa, Ukrainan Libanonin-suurlähetystö tiedottaa.
Ylen mukaan Ukrainasta viime viikolla kohti Libanonia lähtenyt Razoni-alus oli ensimmäinen Ukrainasta lähtenyt viljakuljetus sen jälkeen, kun Ukraina ja Venäjä saivat aikaan sopimuksen viljankuljetuksista Mustallamerellä.
Razoni-aluksessa on rahtina noin 26 500 tonnia viljaa. Uutistoimisto Reutersin arvion mukaan noin 243 000 tonnia viljaa on lähtenyt matkaan Ukrainan satamista sen jälkeen, kun Mustanmeren viljasopimus saatiin aikaan, kertoo Yle verkkosivullaan.
Yle
Picture of Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Suomen pisin konsertti

Maailman pisimmän konsertin onnistui toteuttamaan sveitsiläinen yhtye “Borgesia” vuonna 2015. Konsertti kesti peräti 432 tuntia, eli 18 päivää, ja se järjestettiin sveitsiläisessä kulttuurikeskuksessa nimeltään Dampfzentrale.

Historian kirjoitusta SOS merkistä

“SOS” on tunnettu hätämerkki, joka on käytössä kansainvälisesti. Tämä merkki ei alun perin tarkoittanut mitään tiettyä sanojen lyhennettä, mutta se on helppo muistaa ja lähettää Morse-koodissa.

Historian kirjoitusta jatko-ja talvisodasta

Savolaispoika Schadewitz on suomalainen sotilas, joka Talvisodan Kannaksen taisteluissa Munasuon ja Summan tankki- ja jalkaväkivyörytyksessä 12. helmikuuta 1940 hyppäsi vihollisen panssarivaunun takakannelle aseinaan laatikosta sieppaamaansa kaksi käsikranaattia.

Venäjä valmistautuu pitkittyneeseen sotaa natoa vastaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin on päättänyt asettaa entisen taloudellisen avustajansa Andrei Belousovin puolustusministeriön johtoon valmistautuakseen pitkittyneeseen sotaan Ukrainaa vastaan ja mahdolliseen vastakkainasetteluun Naton kanssa, Institute for the Study of War (ISW) kirjoittaa tuoreessa raportissaan.