Viranomaiset suunnittelevat Hitlerin syntymäpaikan uudelleen poliisiasemaksi

Itävallan viranomaiset ovat esittäneet suunnitelman talosta, jossa Adolf Hitler syntyi vuonna 1889, muuttaa se poliisiasemaksi ja yrittää tehdä siitä houkuttelevan pyhiinvaelluskohteeksi ihmisille, jotka ylistävät natsidiktaattoria.
Marten suunnittelema marte voitti 11 kilpailijaa sisäministeriön tarjouskilpailussa, virkamiehet ilmoittivat tiistaina. Remontin odotetaan valmistuvan vuoden 2022 lopulla ja maksavan noin 5 miljoonaa euroa (5,6 miljoonaa dollaria).
Peruskorjaus on seurausta vuosia kestäneistä vaihtuneista talon omistuksesta ja tulevasta käytöstä Braunau am Innissä, Saksan rajalla, joka ratkaistiin vuonna 2017, kun Itävallan korkein oikeus päätti, että hallituksella oli oikeus pakkolunastaa rakennus sen jälkeen, kun sen omistaja kieltäytyi myymästä sitä.
Ehdotus, että se voitaisiin purkaa, hyllytettiin, ja hallitus ilmoitti marraskuussa, että poliisi voisi käyttää rakennusta. Siellä on alueellinen komento ja poliisiasema.
“Jotkut ihmiset kysyvät- onko tämä oikea käyttö, poliisin asettaminen sinne? Se on suorastaan sopivin käyttö”, sisäministeri Karl Nehammer sanoi tiistaina.
“Miksi? Poliisi on perusvapauksien ja -vapauksien vartija. Koulutuksessa olevat poliisit näkevät itsensä kansalaisten kumppaneina ja niitä, jotka suojelevat vapautta, kokoontumisoikeutta ja sananvapautta.”
Voittajasuunnittelussa on yksinkertainen, modernisoiva lähestymistapa, mutta se ei kajoa alkuperäisen rakennuksen sisältöön.
Itävallan sisäministeriö on vuokrannut suhteellisen vaatimattoman kolmitasoisen rakennuksen vuodesta 1972 lähtien estääkseen sen väärinkäytön, ja se oli eri hyväntekeväisyysjärjestöjen alainen. Se seisoi tyhjänä sen jälkeen, kun vammaisten hoitokeskus muutti pois vuonna 2011
Uutisoi: Dienna times
Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Ukrainassa tapahtuu

Zelenskyi sanoo: Ukrainan joukot pitävät Soledarin asemaa ja aiheuttavat merkittäviä tappioita Venäläiselle.