Viranomaiset suunnittelevat Hitlerin syntymäpaikan uudelleen poliisiasemaksi

Itävallan viranomaiset ovat esittäneet suunnitelman talosta, jossa Adolf Hitler syntyi vuonna 1889, muuttaa se poliisiasemaksi ja yrittää tehdä siitä houkuttelevan pyhiinvaelluskohteeksi ihmisille, jotka ylistävät natsidiktaattoria.
Marten suunnittelema marte voitti 11 kilpailijaa sisäministeriön tarjouskilpailussa, virkamiehet ilmoittivat tiistaina. Remontin odotetaan valmistuvan vuoden 2022 lopulla ja maksavan noin 5 miljoonaa euroa (5,6 miljoonaa dollaria).
Peruskorjaus on seurausta vuosia kestäneistä vaihtuneista talon omistuksesta ja tulevasta käytöstä Braunau am Innissä, Saksan rajalla, joka ratkaistiin vuonna 2017, kun Itävallan korkein oikeus päätti, että hallituksella oli oikeus pakkolunastaa rakennus sen jälkeen, kun sen omistaja kieltäytyi myymästä sitä.
Ehdotus, että se voitaisiin purkaa, hyllytettiin, ja hallitus ilmoitti marraskuussa, että poliisi voisi käyttää rakennusta. Siellä on alueellinen komento ja poliisiasema.
“Jotkut ihmiset kysyvät- onko tämä oikea käyttö, poliisin asettaminen sinne? Se on suorastaan sopivin käyttö”, sisäministeri Karl Nehammer sanoi tiistaina.
“Miksi? Poliisi on perusvapauksien ja -vapauksien vartija. Koulutuksessa olevat poliisit näkevät itsensä kansalaisten kumppaneina ja niitä, jotka suojelevat vapautta, kokoontumisoikeutta ja sananvapautta.”
Voittajasuunnittelussa on yksinkertainen, modernisoiva lähestymistapa, mutta se ei kajoa alkuperäisen rakennuksen sisältöön.
Itävallan sisäministeriö on vuokrannut suhteellisen vaatimattoman kolmitasoisen rakennuksen vuodesta 1972 lähtien estääkseen sen väärinkäytön, ja se oli eri hyväntekeväisyysjärjestöjen alainen. Se seisoi tyhjänä sen jälkeen, kun vammaisten hoitokeskus muutti pois vuonna 2011
Uutisoi: Dienna times
Picture of Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Venäjä valmistautuu pitkittyneeseen sotaa natoa vastaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin on päättänyt asettaa entisen taloudellisen avustajansa Andrei Belousovin puolustusministeriön johtoon valmistautuakseen pitkittyneeseen sotaan Ukrainaa vastaan ja mahdolliseen vastakkainasetteluun Naton kanssa, Institute for the Study of War (ISW) kirjoittaa tuoreessa raportissaan.

  Antrea

Karjalan kannaksen menetys oli raskas isku Suomelle ja
toisen maailman sodasta on aikaa jo kulunut ja sodan äänet vaienneet
Suomi on jatkanut suhteiden kehittämistä Venäjään ja pyrkinyt edistämään rauhaa ja vakautta alueella.

  Venäjän ja Ukrainan suhteet

Venäjän ja Ukrainan välisen konfliktin tulevaisuus on edelleen epävarma ja monimutkainen. Ja vaikka Putin puhui tammikuussa rauhan neuvotteluista Ukrainan kanssa ja vaikka rauhanomaisen
ratkaisun mahdollisuudet ovat siltäosin olemassa, tilanne voi myös kehittyä edelleen vaikeammaksi.

Amerikan suomalaiset

Amerikka, tuo suurten unelmien maa, jossa ihminen voi rikastua ja saada satumaisen tulevaisuuden. From rags to riches ( ryysyistä rikkauksiin ) niinkuin Amerikkalaiset sanovat.

Käkisalmisäätiö tiedottaa

Käkisalmi-tunnustuspalkinto on perustettu vuonna 2015 suomalaisille yksityishenkilöille, yhteisöille tai järjestöille tunnustukseksi ansiokkaasta työstä käkisalmelaisuuden hyväksi.