Kuva: Pixabay

Venäjän ulkoministeri Lavrov ylistää Moskovan ja Pekingin välejä sekä syyttää samalla Yhdysvaltoja provokaatioista.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on ylistänyt Moskovan ja Pekingin yhteisiä sotilasharjoituksia siirtona, joka vahvistaa maiden uutta strategista kumppanuutta.
Sergei Lavroi syytti myös lännen etsivän keinoja suututtaa Kiina esim. Tiibetin ja Taiwanin asemasta. Hän sanoi myös Kiinan olleen kova vastus Yhdysvalloille, eikä se voisi taistella yksin sitä vastaan.
Ukrainan sodan raivotessa Kiina ja Venäjä ovat jättäneet syrjään vuosikymmeniä kestäneen keskinäisen epäluottamuksen ja tehostaneet sotaharjoituksia keskenään.
Maat allekirjoittivat “ei rajoja” -kumppanuuden viime vuoden helmikuussa, päiviä ennen kuin Moskova lähetti asevoimansa Ukrainaan. Maiden taloudelliset yhteydet ovat kukoistaneet, Venäjän katkaistessa yhteydet länteen.
Peking kuitenkin on varovainen.
Presidentti Vladimir Putin on julkisesti myöntänyt, että hänen kiinalainen virkaveljensä Xi Jinping on “huolissaan” Venäjän toimista Ukrainassa.
Lavrov varoitti, että Venäjän välienselvittely lännen kanssa Ukrainasta on osa globaalia politiikan muutosta. Asiat voivat muuttua ajankanssa suuntaan sekä toiseen.
Ulkoministeri Lavrov sanoi lännen pyrkivän haittaamaan Kiinan ja Venäjän välejä sekä heidän yhteistyön laajentamista väittäen, että se ei tulisi onnistumaan.
Venäjän ja lännen suhteet eivät koskaan tule olemaan samat Lavroi sanoi ja syytti länttä, ettei se ole noudattanut allekirjoitettuja sopimuksia Moskovan kanssa.
Joulukuussa 2022 Venäjä ja Kiina pitivät yhteiset sotaharjoitukset Itä-Kiinan merellä. Harjoituksella suunniteltiin osoittamaan molempien maiden kykyä vastata meriturvallisuus uhkiin.
Venäjän ja Kiinan sanotaan tekevän yhteistyötä Naton heikentämiseksi.
Lavrov sanoi Yhdysvaltojen koonneen Euroopan maiden koalition ratkaisemaan “Venäjän kysymyksen” käyttäen Ukrainaa sijaisena, samalla tavalla kuin Adolf Hitler oli etsinyt “lopullista ratkaisua” Euroopan juutalaisten hävittämiseksi.
Lähde: Uutistoimistot
Picture of Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Suomen pisin konsertti

Maailman pisimmän konsertin onnistui toteuttamaan sveitsiläinen yhtye “Borgesia” vuonna 2015. Konsertti kesti peräti 432 tuntia, eli 18 päivää, ja se järjestettiin sveitsiläisessä kulttuurikeskuksessa nimeltään Dampfzentrale.

Historian kirjoitusta SOS merkistä

“SOS” on tunnettu hätämerkki, joka on käytössä kansainvälisesti. Tämä merkki ei alun perin tarkoittanut mitään tiettyä sanojen lyhennettä, mutta se on helppo muistaa ja lähettää Morse-koodissa.

Historian kirjoitusta jatko-ja talvisodasta

Savolaispoika Schadewitz on suomalainen sotilas, joka Talvisodan Kannaksen taisteluissa Munasuon ja Summan tankki- ja jalkaväkivyörytyksessä 12. helmikuuta 1940 hyppäsi vihollisen panssarivaunun takakannelle aseinaan laatikosta sieppaamaansa kaksi käsikranaattia.

Venäjä valmistautuu pitkittyneeseen sotaa natoa vastaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin on päättänyt asettaa entisen taloudellisen avustajansa Andrei Belousovin puolustusministeriön johtoon valmistautuakseen pitkittyneeseen sotaan Ukrainaa vastaan ja mahdolliseen vastakkainasetteluun Naton kanssa, Institute for the Study of War (ISW) kirjoittaa tuoreessa raportissaan.