Kuva: Pixabay

Venäjän ulkoministeri Lavrov ylistää Moskovan ja Pekingin välejä sekä syyttää samalla Yhdysvaltoja provokaatioista.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on ylistänyt Moskovan ja Pekingin yhteisiä sotilasharjoituksia siirtona, joka vahvistaa maiden uutta strategista kumppanuutta.
Sergei Lavroi syytti myös lännen etsivän keinoja suututtaa Kiina esim. Tiibetin ja Taiwanin asemasta. Hän sanoi myös Kiinan olleen kova vastus Yhdysvalloille, eikä se voisi taistella yksin sitä vastaan.
Ukrainan sodan raivotessa Kiina ja Venäjä ovat jättäneet syrjään vuosikymmeniä kestäneen keskinäisen epäluottamuksen ja tehostaneet sotaharjoituksia keskenään.
Maat allekirjoittivat “ei rajoja” -kumppanuuden viime vuoden helmikuussa, päiviä ennen kuin Moskova lähetti asevoimansa Ukrainaan. Maiden taloudelliset yhteydet ovat kukoistaneet, Venäjän katkaistessa yhteydet länteen.
Peking kuitenkin on varovainen.
Presidentti Vladimir Putin on julkisesti myöntänyt, että hänen kiinalainen virkaveljensä Xi Jinping on “huolissaan” Venäjän toimista Ukrainassa.
Lavrov varoitti, että Venäjän välienselvittely lännen kanssa Ukrainasta on osa globaalia politiikan muutosta. Asiat voivat muuttua ajankanssa suuntaan sekä toiseen.
Ulkoministeri Lavrov sanoi lännen pyrkivän haittaamaan Kiinan ja Venäjän välejä sekä heidän yhteistyön laajentamista väittäen, että se ei tulisi onnistumaan.
Venäjän ja lännen suhteet eivät koskaan tule olemaan samat Lavroi sanoi ja syytti länttä, ettei se ole noudattanut allekirjoitettuja sopimuksia Moskovan kanssa.
Joulukuussa 2022 Venäjä ja Kiina pitivät yhteiset sotaharjoitukset Itä-Kiinan merellä. Harjoituksella suunniteltiin osoittamaan molempien maiden kykyä vastata meriturvallisuus uhkiin.
Venäjän ja Kiinan sanotaan tekevän yhteistyötä Naton heikentämiseksi.
Lavrov sanoi Yhdysvaltojen koonneen Euroopan maiden koalition ratkaisemaan “Venäjän kysymyksen” käyttäen Ukrainaa sijaisena, samalla tavalla kuin Adolf Hitler oli etsinyt “lopullista ratkaisua” Euroopan juutalaisten hävittämiseksi.
Lähde: Uutistoimistot
Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Korona rokotteiden vaarallisuudesta

Otin yhteyttä Euroopan terveysjärjestöön Emaan selvittääkseni netissä pyörivään filmiin, jossa Marcel De Graaffille Ema on lähettänyt selvityksen Korona rokotteista ja myöntää niiden olevan ihmisille vaarallisia.

Erakko nimeltä Klaus Backberg

Suomi on erakkojen luvattu maa, sillä onhan suomi maailman metsäisimpiä maita. Peräti 75 %
käsittää pelkkää metsää Suomen kokonaispinta-alasta.

Karjalainen kulttuuri / Kyykkä 

Länsisuomalaisesta kulttuurista Karjalaisuus eroaa monin tavoin. Sen värikkäät kansallispuvut, käsityöt, ruokakulttuuri sekä arkkitehtuurisesti hienot rakennukset, joita voimme nähdä nykyäänkin vielä siellä täällä pitkin Karjalaa. Karjalaista