Puolan Presidentti Andrzej Duda.

Turkki kutsuu Ruotsin lähettilään koolle Tukholman välikohtauksen vuoksi – lähteet

ISTANBUL, 21. marraskuuta (Reuters) - Turkin ulkoministeriö kutsui Ruotsin suurlähettilään maanantaina pyytämään tutkintaa Tukholmassa tapahtuneesta tapauksesta, jota se pitää loukkaavana presidentti Tayyip Erdogania kohtaan, kaksi diplomaattilähdettä sanoi.
Tapauksessa he sanoivat, että ryhmä, joka suhtautuu myönteisesti laittomaan Kurdistanin työväenpuolueeseen (PKK), järjesti mielenosoituksen lähellä Turkin Tukholman suurlähetystöä ja projisoi Ankaran mukaan “terrorismipropagandaa” ja loukkaavaa sisältöä Erdoganista.
Turkki odottaa Ruotsin jäljittävän toiminnasta vastuussa olevat, diplomaattilähteet sanoivat. Tapaus sattuu kahdenvälisten suhteiden kannalta arkaluonteiseen aikaan, kun Ruotsi ja Suomi hakevat Turkilta hyväksyntää Nato-jäsenyydelleen.

Uutisoi: Reuters

Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Iso-Britannia laittaa Ugandan ebolataisteluun

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus on lahjoittanut 2.2 miljoonaa puntaa (noin Shs9.6b) tukeakseen maan vastausta ebolaepidemiaan, Kampalan Britannian korkean komission kehitysjohtaja Phillip Smith on paljastanut.

Tähtitaivasta tarkkailemaan.

Mikäpä on sen mukavampaa näin syksyisin, kuin keksiä uusi harrastus pimeneviin iltoihin. Voit lähteä kuntosalille tai tutkimaan syksyistä luontoa.