Puolan Presidentti Andrzej Duda.

Turkki kutsuu Ruotsin lähettilään koolle Tukholman välikohtauksen vuoksi – lähteet

ISTANBUL, 21. marraskuuta (Reuters) - Turkin ulkoministeriö kutsui Ruotsin suurlähettilään maanantaina pyytämään tutkintaa Tukholmassa tapahtuneesta tapauksesta, jota se pitää loukkaavana presidentti Tayyip Erdogania kohtaan, kaksi diplomaattilähdettä sanoi.
Tapauksessa he sanoivat, että ryhmä, joka suhtautuu myönteisesti laittomaan Kurdistanin työväenpuolueeseen (PKK), järjesti mielenosoituksen lähellä Turkin Tukholman suurlähetystöä ja projisoi Ankaran mukaan “terrorismipropagandaa” ja loukkaavaa sisältöä Erdoganista.
Turkki odottaa Ruotsin jäljittävän toiminnasta vastuussa olevat, diplomaattilähteet sanoivat. Tapaus sattuu kahdenvälisten suhteiden kannalta arkaluonteiseen aikaan, kun Ruotsi ja Suomi hakevat Turkilta hyväksyntää Nato-jäsenyydelleen.

Uutisoi: Reuters

Picture of Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Suomen pisin konsertti

Maailman pisimmän konsertin onnistui toteuttamaan sveitsiläinen yhtye “Borgesia” vuonna 2015. Konsertti kesti peräti 432 tuntia, eli 18 päivää, ja se järjestettiin sveitsiläisessä kulttuurikeskuksessa nimeltään Dampfzentrale.

Historian kirjoitusta SOS merkistä

“SOS” on tunnettu hätämerkki, joka on käytössä kansainvälisesti. Tämä merkki ei alun perin tarkoittanut mitään tiettyä sanojen lyhennettä, mutta se on helppo muistaa ja lähettää Morse-koodissa.

Historian kirjoitusta jatko-ja talvisodasta

Savolaispoika Schadewitz on suomalainen sotilas, joka Talvisodan Kannaksen taisteluissa Munasuon ja Summan tankki- ja jalkaväkivyörytyksessä 12. helmikuuta 1940 hyppäsi vihollisen panssarivaunun takakannelle aseinaan laatikosta sieppaamaansa kaksi käsikranaattia.

Venäjä valmistautuu pitkittyneeseen sotaa natoa vastaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin on päättänyt asettaa entisen taloudellisen avustajansa Andrei Belousovin puolustusministeriön johtoon valmistautuakseen pitkittyneeseen sotaan Ukrainaa vastaan ja mahdolliseen vastakkainasetteluun Naton kanssa, Institute for the Study of War (ISW) kirjoittaa tuoreessa raportissaan.