Putin puhui kansalleen Moskovassa

Presidentti Vladimir Putin puhui kansakuntansa tilaa koskevan puheen torstaina 29.2 Moskovassa.
Puhe oli uhmaviesti lännelle, jota hän syytti Ukrainan sodan lietsomisesta. Puheessa hän korosti Venäjän valtion sosiaalisia ohjelmia sekä maansa talouden kestävyyttä. Tämänhetkistä maan taloutta hän pitää hyvänä lännen pakotteista huolimatta. Putin puhui hallituksen virkamiehistä, parlamentin jäsenistä ja kansalaisyhteiskunnan edustajista koostuvalle yleisölle. Puheen hän piti Moskovassa.
Putin piti puheensa Ukrainan hyökkäyksen toisen vuosipäivän jälkeen. Putin pyrkii uudelleen virkaansa ensi kuussa. Uudelleen valinta on lähinnä muodollisuus. Putin syytti länttä Venäjän pakottamisesta kilpavarusteluun. Hän sanoi, että ydinaseet ovat täydessä käyttövalmiudessa. Hän varoitti, että maailmanlaajuinen ydinkonflikti tuhoaisi sivilisaation. Heillä on aseita, jotka voivat tuhota alueita heidän (lännen) alueella.
Hän muistutti myös toisen maailman sodan aikana tapahtunutta, kun natsisaksa hyökkäsi Neuvostoliittoon. Tuhot olisivat nyt paljon traagisemmat, kuin toisen maailman sodan aikana. Sisäpolitiikkaa koskevassa puheessa Putin aikoi tarjota Venäläisille perheille taloudellista tukea samoin kuin nuorille. Sekä mahdollisuutta saada korkean teknologian koulutusta. Hän kehui Venäjän talouden kasvaneen vuonna 2023, vaikka länsi oli määrännyt sille monenlaisia pakotteita ja eristänyt sen länsimarkkinoilta. Putin puhui myös tuotantotavoitteistaan vuodelle 2030 sekä kehotti kotimaisia valmistajia lisäämään korkean teknologian tuotteiden tuotantoa 150 %. Muita tuotteita olisi myös kuluttajatuotteet, lääkkeet, autot.
Putin kehotti yrityksiä pitämään omaisuutensa Venäjällä. Hän lupasi minimaalisia yritystarkastuksia. Lisäksi hän vaati armahdusta veronkierrosta syytetyille pienyrityksille. Puheen lopussa hän näki Venäjän voiton Ukrainasta. Kaikkien näiden suunnitelmien toteuttaminen riippuu suoraan sotilaista, jotka taistelevat tällä hetkellä rintamalla, tovereidemme rohkeudesta ja päättäväisyydestä, jotka uhraavat itsensä isänmaan puolesta Venäjän johtaja sanoi.
The Moscow times
Picture of Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Venäjä valmistautuu pitkittyneeseen sotaa natoa vastaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin on päättänyt asettaa entisen taloudellisen avustajansa Andrei Belousovin puolustusministeriön johtoon valmistautuakseen pitkittyneeseen sotaan Ukrainaa vastaan ja mahdolliseen vastakkainasetteluun Naton kanssa, Institute for the Study of War (ISW) kirjoittaa tuoreessa raportissaan.

  Antrea

Karjalan kannaksen menetys oli raskas isku Suomelle ja
toisen maailman sodasta on aikaa jo kulunut ja sodan äänet vaienneet
Suomi on jatkanut suhteiden kehittämistä Venäjään ja pyrkinyt edistämään rauhaa ja vakautta alueella.

  Venäjän ja Ukrainan suhteet

Venäjän ja Ukrainan välisen konfliktin tulevaisuus on edelleen epävarma ja monimutkainen. Ja vaikka Putin puhui tammikuussa rauhan neuvotteluista Ukrainan kanssa ja vaikka rauhanomaisen
ratkaisun mahdollisuudet ovat siltäosin olemassa, tilanne voi myös kehittyä edelleen vaikeammaksi.

Amerikan suomalaiset

Amerikka, tuo suurten unelmien maa, jossa ihminen voi rikastua ja saada satumaisen tulevaisuuden. From rags to riches ( ryysyistä rikkauksiin ) niinkuin Amerikkalaiset sanovat.

Käkisalmisäätiö tiedottaa

Käkisalmi-tunnustuspalkinto on perustettu vuonna 2015 suomalaisille yksityishenkilöille, yhteisöille tai järjestöille tunnustukseksi ansiokkaasta työstä käkisalmelaisuuden hyväksi.