Paypalin perustajajäsen lyttää tekoälyn: Ajanhukkaa

Yhtenä Piilaakson arvostetuimmista sijoittajista pidetty Peter Thiel lyttäsi yleisen tekoälyn eli AGI:n (artificial general intelligence) keskiviikkona puhuessaan COSM 2021 -tapahtumassa. Puheidensa perusteella mies ei juuri arvosta edes tavallista tekoälyä.

– Tekoäly on kaikista pahin pöhinäsana muun muassa siksi, että se voi tarkoittaa melkein mitä tahansa: futuristista tietotekniikkaa, tietokoneiden seuraavaa sukupolvea, edellistä sukupolvea ja kaikkea siltä väliltä” Thiel sanoi tekoälyn kehitystä seuraavan Mind Matters -sivuston mukaan.
Mitä tulee yleiseen tekoälyyn eli ihmisen tavoin ajattelevaan tekoälyyn, Thiel pitää sitä ajanhukkana. Yleisen tekoälyn kehittäminen vaatisi Thielin mukaan käytännössä lisää valvontakoneistoa, jotta tekoäly voisi oppia ajattelemaan ihmisen tavoin.
Hänen mukaansa tärkeämpää on keskittyä ihmisten yksityisyyden suojelemiseen, sillä tekoälyä käytetään tällä hetkellä ihmisten tarkkailuun ja valvontaan hyvin arveluttavalla tavalla esimerkiksi Kiinassa.
Thiel tunnetaan muun muassa PayPalin perustajajäsenenä ja Facebookin varhaisena sijoittajana. Hänen omaisuutensa arvo on vajaat neljä miljardia dollaria.

Teksti ja kuvat: MTV UUTISET

Toimitti: Tuula Huovinen
Picture of Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Venäjä valmistautuu pitkittyneeseen sotaa natoa vastaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin on päättänyt asettaa entisen taloudellisen avustajansa Andrei Belousovin puolustusministeriön johtoon valmistautuakseen pitkittyneeseen sotaan Ukrainaa vastaan ja mahdolliseen vastakkainasetteluun Naton kanssa, Institute for the Study of War (ISW) kirjoittaa tuoreessa raportissaan.

  Antrea

Karjalan kannaksen menetys oli raskas isku Suomelle ja
toisen maailman sodasta on aikaa jo kulunut ja sodan äänet vaienneet
Suomi on jatkanut suhteiden kehittämistä Venäjään ja pyrkinyt edistämään rauhaa ja vakautta alueella.

  Venäjän ja Ukrainan suhteet

Venäjän ja Ukrainan välisen konfliktin tulevaisuus on edelleen epävarma ja monimutkainen. Ja vaikka Putin puhui tammikuussa rauhan neuvotteluista Ukrainan kanssa ja vaikka rauhanomaisen
ratkaisun mahdollisuudet ovat siltäosin olemassa, tilanne voi myös kehittyä edelleen vaikeammaksi.

Amerikan suomalaiset

Amerikka, tuo suurten unelmien maa, jossa ihminen voi rikastua ja saada satumaisen tulevaisuuden. From rags to riches ( ryysyistä rikkauksiin ) niinkuin Amerikkalaiset sanovat.

Käkisalmisäätiö tiedottaa

Käkisalmi-tunnustuspalkinto on perustettu vuonna 2015 suomalaisille yksityishenkilöille, yhteisöille tai järjestöille tunnustukseksi ansiokkaasta työstä käkisalmelaisuuden hyväksi.