Koronasta toipuva Trump tekee paluuta normaaliin arkeen

Presidentti Trump vahvistaa viestein, että hän on paranemassa Covid 19:sta.
Valkoisessa talossa puhjenneessa epidemiassa, johon sairastui sekä presidentin puoliso, että lapset, kuin myös lähipiirinsä vähättelee liittolaisineen virusta ja sanoo “maan kääntävän kulman”. Trump järjestää kampanjatapahtumia, vaikka sairaustapaukset lisääntyvät nopeasti erityisesti keskilännessä.
Trumpin neuvonantajat toivovat, että Trump puhuisi viruksesta empaattisemmin, joka tähän mennessä on tappanut 215 000 amerikkalaista sekä tartuttanut 8 miljoonaa.
Sen sijaan Trump vaikuttaa rohkaistuneelta ja on uhmannut kansanterveysohjeita vakuuttaakseen äänestäjänsä elämänsä palautumassa normaaliksi.
Viimeaikaiset mielipidemittaukset osoittavat Trumpin seuraavan Bideniä kaksinumeroisin luvuin.
Kaikki vihjailut siitä, että Yhdysvaltain presidentti ei olisi ottanut Covid 19:n uhkaa vakavasti, ovat täysin vääriä. Valkoisen talon tiedottaja Juda Deere sanoi lausunnossaan “koska koko maa on kohdannut Covid 19:n presidentti Trump ei ole koskaan viestittänyt muuta kuin, että hän on henkilökohtaisesti päihittänyt viruksen ja muistuttanut Yhdysvaltain kansakuntaa, että kun yhdessä taistelemme, niin voitamme tämän”.
Deere viittasi myös presidentin päätöstä rajoittaa matkustamista Kiinaan keväällä sulkemalla maa, laajentamalla testaamisia, sekä ajamalla rokotteiden kehittämistä todistaakseen kansalle, että hän on ottanut viruksen vakavasti.
Kampanjoidessaan Trump heitteli kannattajilleen maskeja lavalta.
Trumpin tapa käsitellä pandemiaa, on yksi hänen kompastuskivensä. Se on myös yksi vaa-ankieli osavaltioiden suurimmista huolenaiheista.
41 % sanoo hyväksyvänsä Trumpin tavan hoitaa pandemiaa, kun taas 58% paheksuu asiaa.
Lähde: The Washington Post
kuva: Kuvitus kuva
Picture of Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Suomen pisin konsertti

Maailman pisimmän konsertin onnistui toteuttamaan sveitsiläinen yhtye “Borgesia” vuonna 2015. Konsertti kesti peräti 432 tuntia, eli 18 päivää, ja se järjestettiin sveitsiläisessä kulttuurikeskuksessa nimeltään Dampfzentrale.

Historian kirjoitusta SOS merkistä

“SOS” on tunnettu hätämerkki, joka on käytössä kansainvälisesti. Tämä merkki ei alun perin tarkoittanut mitään tiettyä sanojen lyhennettä, mutta se on helppo muistaa ja lähettää Morse-koodissa.

Historian kirjoitusta jatko-ja talvisodasta

Savolaispoika Schadewitz on suomalainen sotilas, joka Talvisodan Kannaksen taisteluissa Munasuon ja Summan tankki- ja jalkaväkivyörytyksessä 12. helmikuuta 1940 hyppäsi vihollisen panssarivaunun takakannelle aseinaan laatikosta sieppaamaansa kaksi käsikranaattia.

Venäjä valmistautuu pitkittyneeseen sotaa natoa vastaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin on päättänyt asettaa entisen taloudellisen avustajansa Andrei Belousovin puolustusministeriön johtoon valmistautuakseen pitkittyneeseen sotaan Ukrainaa vastaan ja mahdolliseen vastakkainasetteluun Naton kanssa, Institute for the Study of War (ISW) kirjoittaa tuoreessa raportissaan.