Tunnistamatta jääneet vainajat haudataan Kaatuneiden muistopäivänä Lappeenrannassa järjestettävissä sankarihautajaisissa.

KOIVISTON SANKARIHAUTAUSMAA JATKUVAN ILKIVALLAN KOHTEENA

Venäläispropaganda jatkaa pyrkimyksiään kirjoittaa historiaa uusiksi – tällä kertaa uhrina on suomalaissotilaiden sankarihautausmaa.
Koivistossa eli nykyisessä Primorskissa sijaitsevat suomalaiset Talvisodassa ja Jatkosodassa kaatuneiden sankarihaudat nousivat ensimmäisen kerran suomalaislehtien otsikoihin helmikuussa 2020, kun vähän aikaisemmin kunnostetulle sankarihautausmaalle pystytetty muistomerkki sekä kaatuneiden nimilaatat tuhrittiin. Ilkivalta tuomittiin niin kansan kuin Suomen Koivisto-seuran taholta.
”Sankarivainajat ovat niin maallisen kunnian kuin maallisen rosvouksen yläpuolella. Yritykset loukata vainajien muistoa alentavat vain tekijänsä. Nuoret sankarivainajat antoivat henkensä puolestamme, jotta saisimme elää vapaassa, selväjärkisessä ja turvallisessa maassa. Koivistolaiset, kuten muutkin sankarivainajat ja veteraanit, taistelivat ihmisyyden puolesta”, totesi puheenjohtaja Eija Tuominen yhdistyksen tuolloin julkaisemassa tiedotteessa.
Nyt Koivistossa kuohuu jälleen. Paikallisten patrioottien julkisuudessa jo vuosien ajan käymä propagandakampanja muistomerkin laittomuudesta huipentui maaliskuun lopulla, jolloin Koivisto-seura sai järkytyksekseen kuulla, että suomalaisten sankarivainajien nimilaatat oli poistettu ja muistomerkin teksti peitetty.
”Emme edelleenkään tiedä, kuka tämän takana on, missä kyltit ovat tai ovatko ne enää edes ehjiä. Mutta se on lohtuna, että itse sankarivainajat ovat turvassa”, Tuominen huokaisee.
Picture of Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Venäjä valmistautuu pitkittyneeseen sotaa natoa vastaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin on päättänyt asettaa entisen taloudellisen avustajansa Andrei Belousovin puolustusministeriön johtoon valmistautuakseen pitkittyneeseen sotaan Ukrainaa vastaan ja mahdolliseen vastakkainasetteluun Naton kanssa, Institute for the Study of War (ISW) kirjoittaa tuoreessa raportissaan.

  Antrea

Karjalan kannaksen menetys oli raskas isku Suomelle ja
toisen maailman sodasta on aikaa jo kulunut ja sodan äänet vaienneet
Suomi on jatkanut suhteiden kehittämistä Venäjään ja pyrkinyt edistämään rauhaa ja vakautta alueella.

  Venäjän ja Ukrainan suhteet

Venäjän ja Ukrainan välisen konfliktin tulevaisuus on edelleen epävarma ja monimutkainen. Ja vaikka Putin puhui tammikuussa rauhan neuvotteluista Ukrainan kanssa ja vaikka rauhanomaisen
ratkaisun mahdollisuudet ovat siltäosin olemassa, tilanne voi myös kehittyä edelleen vaikeammaksi.

Amerikan suomalaiset

Amerikka, tuo suurten unelmien maa, jossa ihminen voi rikastua ja saada satumaisen tulevaisuuden. From rags to riches ( ryysyistä rikkauksiin ) niinkuin Amerikkalaiset sanovat.

Käkisalmisäätiö tiedottaa

Käkisalmi-tunnustuspalkinto on perustettu vuonna 2015 suomalaisille yksityishenkilöille, yhteisöille tai järjestöille tunnustukseksi ansiokkaasta työstä käkisalmelaisuuden hyväksi.