Itäraja on kiinni ja pysyy.

Rajavartiolaitoksen tiedotteen mukaan Suomen itäinen raja pysyy kiinni 11.2 asti. Kukaan ei kulje Suomesta Venäjälle eikä toisinpäin. Edes turvapaikanhakijoille ei rajat avaudu.
“Tammikuussa Pohjois-Karjalan rajavartioston rikostorjunta jatkoi vuonna 2023 marras-joulukuussa vireille tulleiden epäiltyjen valtionrajarikosten ja niihin liittyvien epäiltyjen laittoman maahantulon järjestämisten esitutkintaa. Joitakin tapauksien esitutkinnoista on päätetty tutkinnanjohtajan päätöksellä ja osa tapauksista on siirretty esitutkinnan jälkeen syyttäjälle syyteharkintaan. Valtaosassa tapauksista esitutkinnat ovat vielä kesken.”(lainaus rajavartiolaitoksen sivuilta)
Mitä turvapaikan hakemiseen tulee, niin viranomaisten mukaan on selvää, että maahantulo on tapahtunut vieraan valtion viranomaisten tai muiden toimijoiden vaikutuksesta.
Ei siis voida olettaa, että toiminta laantuisi rajojen aukaisemisen jälkeenkään. Päinvastoin. Ja koska Suomen rajalle tapahtunut järjestäytynyt maahantulijoiden tulva jatkuu, niin uskonen, että Suomen valtio tulee pitämään rajat kiinni toistaiseksi.
Venäjällä julkistettiin muutama päivä sitten 1700-luvun Neuvostoliiton rajat. Putinilla olisi kova hinku saada nuo samaiset rajat valtansa alle takaisin. Pikkuinen Suomi ei kuulu noiden rajojen sisäpuolelle, koska silloisessa maailmanajassa Suomi oli Ruotsin alainen maa.
Venäläinen tulee härnäämään Suomea mm. erilaisilla hyökkäyksillä. Onhan nähty tietokoneisiin kohdistuvia hyökkäyksiä ja ne ovat olleet idästä johdettuja.Toki se voi tulla rajan ylikin, mutta silloin toivon ja rukoilen Suomen päättäjille viisautta ja neuvottelutaitoa, että ei tulisi veristä sotaa Suomen maaperälle.
Seuraava presidentti ei tule helpolla pääsemään. Päinvastoin. Ajat tulevat olemaan haasteelliset Sauli Niinistön seuraajalle.
Kirjoittanut: Tuula Huovinen
Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

  Venäjän ja Ukrainan suhteet

Venäjän ja Ukrainan välisen konfliktin tulevaisuus on edelleen epävarma ja monimutkainen. Ja vaikka Putin puhui tammikuussa rauhan neuvotteluista Ukrainan kanssa ja vaikka rauhanomaisen
ratkaisun mahdollisuudet ovat siltäosin olemassa, tilanne voi myös kehittyä edelleen vaikeammaksi.

Amerikan suomalaiset

Amerikka, tuo suurten unelmien maa, jossa ihminen voi rikastua ja saada satumaisen tulevaisuuden. From rags to riches ( ryysyistä rikkauksiin ) niinkuin Amerikkalaiset sanovat.

Käkisalmisäätiö tiedottaa

Käkisalmi-tunnustuspalkinto on perustettu vuonna 2015 suomalaisille yksityishenkilöille, yhteisöille tai järjestöille tunnustukseksi ansiokkaasta työstä käkisalmelaisuuden hyväksi.

Hiljaisen viikon sanoma

Mikäpä sen parempi, kuin puhua hieman alkavan viikon kunniaksi, hiljaisen viikon sanomaa. Hiljainen viikko kuuluu kristillisen kirkon piiriin, joka on ikivanha tapa.