Alexander Stubb on Suomen 13:a presidentti

Alexander Stubb voitti presidenttikisan Pekka Haavistoa vastaan selvinluvuin 51,6-48,4.
Ennakkoääniä Stubb sai 52,7. Jo se antoi selvän luvun voittajasta. Pekka Haavisto kuroi n. 1 % verran umpeen eroa vaalipäivänä saamiensa äänien turvin.
Haavisto piti vaalivalvojaiset Kulttuuritehdas Korjaamolla. Vasta valittu presidentti Stubb kävi kiittelemässä kilpakumppaniaan Korjaamolla. Stubb piti tunteikkaan puheen Haavistolle. Hän sanoi Haaviston olevan hienoin ihminen, jonka on tavannut. Myös rauhan eteen tehdystä työstä Haavisto sai kiitoksen Stubilta. Hän kiitti Haavistoa rehdistä ja reilusta kampanjoinnista. Loan heittoa hän ei ollut kampanjoinnin aikana tuntenut olevan.
Alexander Stubin vaalivalvojaiset pidettiin Pikku-Finlandiassa, joka oli ääriään myöden täynnä kannattajiaan.
Uuden presidentin virkakausi alkaa 1.3.2024
Kirjoittanut: Tuula Huovinen
Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

  Venäjän ja Ukrainan suhteet

Venäjän ja Ukrainan välisen konfliktin tulevaisuus on edelleen epävarma ja monimutkainen. Ja vaikka Putin puhui tammikuussa rauhan neuvotteluista Ukrainan kanssa ja vaikka rauhanomaisen
ratkaisun mahdollisuudet ovat siltäosin olemassa, tilanne voi myös kehittyä edelleen vaikeammaksi.

Amerikan suomalaiset

Amerikka, tuo suurten unelmien maa, jossa ihminen voi rikastua ja saada satumaisen tulevaisuuden. From rags to riches ( ryysyistä rikkauksiin ) niinkuin Amerikkalaiset sanovat.

Käkisalmisäätiö tiedottaa

Käkisalmi-tunnustuspalkinto on perustettu vuonna 2015 suomalaisille yksityishenkilöille, yhteisöille tai järjestöille tunnustukseksi ansiokkaasta työstä käkisalmelaisuuden hyväksi.

Hiljaisen viikon sanoma

Mikäpä sen parempi, kuin puhua hieman alkavan viikon kunniaksi, hiljaisen viikon sanomaa. Hiljainen viikko kuuluu kristillisen kirkon piiriin, joka on ikivanha tapa.