Saksan asevoimien (Bundeswehr) ylitarkastaja Eberhard Zorn odottaa Saksan liittokanslerin Olaf Scholzin saapumista Saksan armeijan operaatiokomentoon Schwielowseessa, Saksassa 4. maaliskuuta 2022. REUTERS/Michele

Älä aliarvioi Venäjän sotilaallista voimaa, Saksan puolustuspäällikkö varoittaa

BERLIINI, 31. elokuuta (Reuters) - Saksan puolustuspäällikkö on varoittanut, että länsi ei saa aliarvioida Moskovan sotilaallista voimaa.
“Suurin osa Venäjän maavoimista saattaa olla tällä hetkellä sidottu Ukrainassa, mutta silti meidän ei pidä aliarvioida Venäjän maavoimien mahdollisuuksia avata toinen sotapaikka”, Bundeswehrin korkein sotilas kenraali Eberhard Zorn kertoi Reutersille
Armeijan lisäksi Venäjällä on käytettävissään myös laivasto ja ilmavoimat, hän lisäsi.
“Suurinta osaa Venäjän laivastosta ei ole vielä lähetetty Ukrainan vastaiseen sotaan, ja Venäjän ilmavoimilla on edelleen myös merkittävää potentiaalia, mikä uhkaa myös Natoa”, Zorn sanoi.
Bundeswehr tukee säännöllisesti Naton ilmavalvontaoperaatioita Baltian maiden yli hävittäjillä, ja koska sillä on yksi alueen vahvimmista laivastoista.
Yksi mahdollinen hotspot siellä on Kaliningrad, Venäjän erillisalue, joka on sijoitettu Naton jäsenten Puolan ja Liettuan väliin ja joka isännöi Venäjän Itämeren laivastoa ja on Venäjän ydinkykyisten Iskander-ohjusten käyttöönottopaikka.
Venäjä on uhannut sijoittaa ydinaseita ja hypersonisia aseita Kaliningradiin, jos Suomi ja Ruotsi liittyvät Natoon, kuten ne ovat parhaillaan tekemässä.
Zorn, joka puhui ennen Ukrainan hyökkäyksen alkua etelässä, korosti, että Venäjällä on edelleen huomattavia varantoja.
“Armeijansa osalta Venäjä pystyy hyvin laajentamaan konfliktia alueellisesti”, kenraali sanoi. “Se, että tämä olisi Venäjälle hyvin kohtuuton asia, on eri juttu.”
Ukrainan sotilaalliseen tilanteeseen viitaten Zorn sanoi, että Venäjän hyökkäyksen dynamiikka oli hidastunut, mutta Venäjä jatkoi edelleen tasaisesti eteenpäin.
“Massiivisen tykistötulen tukemana he ajavat eteenpäin – ukrainan siviiliuhreista riippumatta”, hän sanoi.
Hän sanoi myös, että Venäjältä ei ollut loppumassa ammukset lähiaikoina.
“Venäläisillä on käytettävissään valtavia määriä ammuksia”, hän sanoi. “Nämä ammukset ovat osittain vanhoja ja erittäin epätarkkoja, mutta juuri nämä aiheuttaa suurta tuhoa siviili-infrastruktuurille. He ampuvat noin 40 000-60 000 laukausta tykistöammusta päivässä.
Zorn sanoi, ettei hän kuitenkaan tällä hetkellä odota kauaskantoisia hyökkäyksiä syvällä Ukrainan alueella.
Hän sanoi myös, että Venäjän joukot keskittyvät tällä hetkellä valloittamaan Donbasin, Itä-Ukrainan teollisuusalueen, jossa Moskovan tukemalla separatisstilla on jo paloja alueesta. Mitään sotilaallista päätöslauselmaa ei kuitenkaan ole ollut näköpiirissä, hän sanoi.
Uutisoi: The times of Israel
Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Ukrainassa tapahtuu

Zelenskyi sanoo: Ukrainan joukot pitävät Soledarin asemaa ja aiheuttavat merkittäviä tappioita Venäläiselle.