Saksan asevoimien (Bundeswehr) ylitarkastaja Eberhard Zorn odottaa Saksan liittokanslerin Olaf Scholzin saapumista Saksan armeijan operaatiokomentoon Schwielowseessa, Saksassa 4. maaliskuuta 2022. REUTERS/Michele

Älä aliarvioi Venäjän sotilaallista voimaa, Saksan puolustuspäällikkö varoittaa

BERLIINI, 31. elokuuta (Reuters) - Saksan puolustuspäällikkö on varoittanut, että länsi ei saa aliarvioida Moskovan sotilaallista voimaa.
“Suurin osa Venäjän maavoimista saattaa olla tällä hetkellä sidottu Ukrainassa, mutta silti meidän ei pidä aliarvioida Venäjän maavoimien mahdollisuuksia avata toinen sotapaikka”, Bundeswehrin korkein sotilas kenraali Eberhard Zorn kertoi Reutersille
Armeijan lisäksi Venäjällä on käytettävissään myös laivasto ja ilmavoimat, hän lisäsi.
“Suurinta osaa Venäjän laivastosta ei ole vielä lähetetty Ukrainan vastaiseen sotaan, ja Venäjän ilmavoimilla on edelleen myös merkittävää potentiaalia, mikä uhkaa myös Natoa”, Zorn sanoi.
Bundeswehr tukee säännöllisesti Naton ilmavalvontaoperaatioita Baltian maiden yli hävittäjillä, ja koska sillä on yksi alueen vahvimmista laivastoista.
Yksi mahdollinen hotspot siellä on Kaliningrad, Venäjän erillisalue, joka on sijoitettu Naton jäsenten Puolan ja Liettuan väliin ja joka isännöi Venäjän Itämeren laivastoa ja on Venäjän ydinkykyisten Iskander-ohjusten käyttöönottopaikka.
Venäjä on uhannut sijoittaa ydinaseita ja hypersonisia aseita Kaliningradiin, jos Suomi ja Ruotsi liittyvät Natoon, kuten ne ovat parhaillaan tekemässä.
Zorn, joka puhui ennen Ukrainan hyökkäyksen alkua etelässä, korosti, että Venäjällä on edelleen huomattavia varantoja.
“Armeijansa osalta Venäjä pystyy hyvin laajentamaan konfliktia alueellisesti”, kenraali sanoi. “Se, että tämä olisi Venäjälle hyvin kohtuuton asia, on eri juttu.”
Ukrainan sotilaalliseen tilanteeseen viitaten Zorn sanoi, että Venäjän hyökkäyksen dynamiikka oli hidastunut, mutta Venäjä jatkoi edelleen tasaisesti eteenpäin.
“Massiivisen tykistötulen tukemana he ajavat eteenpäin – ukrainan siviiliuhreista riippumatta”, hän sanoi.
Hän sanoi myös, että Venäjältä ei ollut loppumassa ammukset lähiaikoina.
“Venäläisillä on käytettävissään valtavia määriä ammuksia”, hän sanoi. “Nämä ammukset ovat osittain vanhoja ja erittäin epätarkkoja, mutta juuri nämä aiheuttaa suurta tuhoa siviili-infrastruktuurille. He ampuvat noin 40 000-60 000 laukausta tykistöammusta päivässä.
Zorn sanoi, ettei hän kuitenkaan tällä hetkellä odota kauaskantoisia hyökkäyksiä syvällä Ukrainan alueella.
Hän sanoi myös, että Venäjän joukot keskittyvät tällä hetkellä valloittamaan Donbasin, Itä-Ukrainan teollisuusalueen, jossa Moskovan tukemalla separatisstilla on jo paloja alueesta. Mitään sotilaallista päätöslauselmaa ei kuitenkaan ole ollut näköpiirissä, hän sanoi.
Uutisoi: The times of Israel
Picture of Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Suomen pisin konsertti

Maailman pisimmän konsertin onnistui toteuttamaan sveitsiläinen yhtye “Borgesia” vuonna 2015. Konsertti kesti peräti 432 tuntia, eli 18 päivää, ja se järjestettiin sveitsiläisessä kulttuurikeskuksessa nimeltään Dampfzentrale.

Historian kirjoitusta SOS merkistä

“SOS” on tunnettu hätämerkki, joka on käytössä kansainvälisesti. Tämä merkki ei alun perin tarkoittanut mitään tiettyä sanojen lyhennettä, mutta se on helppo muistaa ja lähettää Morse-koodissa.

Historian kirjoitusta jatko-ja talvisodasta

Savolaispoika Schadewitz on suomalainen sotilas, joka Talvisodan Kannaksen taisteluissa Munasuon ja Summan tankki- ja jalkaväkivyörytyksessä 12. helmikuuta 1940 hyppäsi vihollisen panssarivaunun takakannelle aseinaan laatikosta sieppaamaansa kaksi käsikranaattia.

Venäjä valmistautuu pitkittyneeseen sotaa natoa vastaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin on päättänyt asettaa entisen taloudellisen avustajansa Andrei Belousovin puolustusministeriön johtoon valmistautuakseen pitkittyneeseen sotaan Ukrainaa vastaan ja mahdolliseen vastakkainasetteluun Naton kanssa, Institute for the Study of War (ISW) kirjoittaa tuoreessa raportissaan.