Astronautti Frank Rubio. Kuva: Robert Markowitz / NASA

Yhdysvallat Jatkaa kansainvälisiä avaruusasemalentoja Venäjän kanssa

Yhdysvallat kertoi perjantaina jatkavansa lentoja kansainväliselle avaruusasemalle Venäjän kanssa huolimatta yrityksistään eristää Moskova Ukrainan hyökkäyksen vuoksi.
“Varmistaakseen kansainvälisen avaruusaseman jatkuvan turvallisen toiminnan, suojellakseen astronauttien elämää ja varmistaakseen Yhdysvaltojen jatkuvan läsnäolon avaruudessa NASA jatkaa integroituja miehistöjä Yhdysvaltain miehistön avaruusaluksilla ja venäläisellä Sojuzilla”, Yhdysvaltain avaruusjärjestö NASA sanoi lausunnossaan.
NASA sanoi, että astronautti Frank Rubio lentäisi kahden venäläisen kosmonautin kanssa Sojuz-raketilla, jonka on määrä laukaista 21. syyskuuta Kazakstanista.
Ilmoitus tuli tunteja sen jälkeen, kun presidentti Vladimir Putin erotti Venäjän avaruusjärjestön johtajan Dmitri Rogozinin, tulimerkin nationalistin ja Ukrainan hyökkäyksen kiihkeän tukijan, joka kerran sanoi, että Yhdysvaltain astronauttien pitäisi päästä avaruusasemalle trampoliineilla venäläisten rakettien sijaan.
NASA sanoi, että kansainvälinen avaruusasema on aina suunniteltu toimimaan yhdessä Yhdysvaltojen, Venäjän, Euroopan, Japanin ja Kanadan avaruusjärjestöjen kanssa.
“Asema suunniteltiin toisistaan riippuvaiseksi, ja se perustuu kunkin avaruusjärjestön panokseen toiminnassa. Yhdelläkään virastolla ei ole kykyä toimia muista riippumattomasti”, se sanoi.
Uutisoi: The Moscow times
Picture of Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

DCA-sopimuksesta

Suomi ja Yhdysvallat allekirjoittivat 18. joulukuuta 2023 puolustusyhteistyösopimuksen (Defence Cooperation Agreement, DCA) Washington D.C:ssä.

Kosela

Kosela on Suomessa esiintyvä sukunimi, ja se on suomalaisilla varsin harvinainen. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %. Sen lisäksi Kosela-nimellä oli yhteys myös paikannimeen Karjalassa ennen sotia.