Venäjän joukot vetäytyvät Dnipro-joen yli.

Venäjän puolustusministeriön mukaan vetäytyminen Khersonista on alkanut

Venäjän puolustusministeriö kertoi torstaina, että se on alkanut vetää joukkojaan takaisin Dnipro-joen yli Etelä-Ukrainan Khersonin alueella päivä sen jälkeen, kun se ilmoitti joukkojensa vetäytyvän Ukrainan kasvavan paineen alaisena.
“Venäjän joukkojen ryhmittymän yksiköt liikkuvat valmiisiin asemiin Dnipro-joen vasemmalla rannalla tiukasti hyväksytyn suunnitelman mukaisesti”, Venäjän puolustusministeriön tiedottaja Igor Konashenkov sanoi päivittäisessä lehdistötilaisuudessa.
Puolustusministeriö ilmoitti siirtävänsä tuhansia sotilaita Dnipron rannalle keskiviikkona, kun Ukrainan sotilaalliset vastahyökkäykset tekivät Venäjän asemat alueen pääkaupungissa Khersonissa kestämättömiksi.
Kiova sanoi kuitenkin torstaina, ettei se ollut vielä nähnyt merkkejä Venäjän vetäytymisestä, mikä viittaa siihen, että vetäytymisilmoitus voisi olla juoni.
“Emme voi vielä vahvistaa tai kieltää tietoja Venäjän miehitysjoukkojen niin sanotusta vetäytymisestä Khersonista. Jatkamme hyökkäysoperaation toteuttamista suunnitelmamme mukaisesti”, Ukrainan ylipäällikkö Valeri Zaluzhny sanoi Ukrainan armeijan virallisella Telegram-kanavalla.
Ukrainan joukot etenivät torstaina 7 kilometriä kahteen suuntaan ja valloittivat 12 siirtokuntaa Ukrainan asevoimien lausunnon mukaan. Torstaina julkaistussa kuvamateriaalissa näkyi ukrainalaisia joukkoja jo Snihurivkan kaupungissa, vain 50 kilometriä Khersonin kaupungista pohjoiseen.
Koska Kiova on tuhonnut Dnipron ylittävät sillat viime kuukausina, analyytikot ovat kyseenalaistaneet Moskovan kyvyn siirtää turvallisesti 30 000 sotilasta raskaan sotakaluston rinnalla takaisin joen yli.
Yhdysvaltain esikuntapäälliköiden puheenjohtaja kenraali Mark Milley sanoi torstaina, että Venäjän armeijalta kestää “päiviä ja ehkä jopa viikkoja vetää nämä joukot joen eteläpuolelle”.
Uutisoi Moscow times.
Toimitti: Tuula Huovinen
Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Iso-Britannia laittaa Ugandan ebolataisteluun

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus on lahjoittanut 2.2 miljoonaa puntaa (noin Shs9.6b) tukeakseen maan vastausta ebolaepidemiaan, Kampalan Britannian korkean komission kehitysjohtaja Phillip Smith on paljastanut.

Tähtitaivasta tarkkailemaan.

Mikäpä on sen mukavampaa näin syksyisin, kuin keksiä uusi harrastus pimeneviin iltoihin. Voit lähteä kuntosalille tai tutkimaan syksyistä luontoa.