Alexander Ryumin / TASS

Venäjä alkaa toimittaa lisäkaasua Unkariin – Budapest

Unkari kertoi lauantaina, että Venäjä on alkanut toimittaa lisäkaasua EU-jäsenelle ulkoministerinsä heinäkuisen Moskovan-vierailun jälkeen.
Unkarin ulkoministeriön mukaan kauppaneuvottelut Moskovan kanssa “johtivat sopimukseen”, minkä seurauksena Venäjän Gazprom alkoi toimittaa kaasua perjantaina.
“Unkarin hallituksen velvollisuutena on varmistaa maan turvallinen maakaasun toimitus, ja me elämme sen mukaan”, ministeriön virkamies Tamas Menczer sanoi Facebook-sivullaan.
Ensimmäisessä vaiheessa etelästä saapuu elokuun loppuun asti 2,6 miljoonan kuutiometrin lisämäärä päivässä Elokuun viimeiseen päivään asti hän sanoi sekä lisäsi, että syyskuun toimituksista käydään neuvotteluja.
Unkarin ulkoministeri Peter Szijjarto teki heinäkuussa aiemmin ennalta ilmoittamattoman vierailun Moskovaan keskustelemaan 700 miljoonan kuutiometrin maakaasun ostamisesta.
“Kun otetaan huomioon, mitä Tiedetään Euroopan nykyisistä markkinaolosuhteista, on selvää, että niin suuren summan hankkiminen on mahdotonta ilman venäläisiä lähteitä”, Menczer sanoi viestissä lauantaina ja mainitsi Szijjarton vierailun.
EU:n suunnitelma vähentää kaasun kulutusta 15 prosentilla, jotta voidaan selviytyä energian hintakriisistä. Korkeaa hintaa vauhdittaa Venäjän sota Ukrainassa.
Joillakin EU-mailla oli kuitenkin vaikeuksia noudattaa tiukasti sääntöä, jota joka tapauksessa kutsuttiin “vapaaehtoiseksi kysynnän vähentämiseksi”.
Unkari, jonka kaasun toimitus on riippuvainen suoraan Venäläisestä kaasun toimituksesta on pyytänyt poikkeuslupaa.
Uutisoi: The Moscow Times
Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Ukrainassa tapahtuu

Zelenskyi sanoo: Ukrainan joukot pitävät Soledarin asemaa ja aiheuttavat merkittäviä tappioita Venäläiselle.