Väärää tietoa Bidenin terveydentilasta

Joe Bidenin terveydentilasta levisi vääriä tietoja presidenttiväittelyjen jälkeen, kuten myös Trumpin kampanjasta sosiaalisessa mediassa. Tuossa valheellisessa jutussa Bidenillä olisi korvakuuloke ja Trumpin kampanjamainoksessa hän kannustaa ihmisiä tarkistamaan Joen korvat ja kysyttiin, miksi sleepy Joe (unelias Joe) ei sitoudu korvakuulokkeen tarkastukseen. Mainos pyöri Texasissa ja Floridassa.

Mainos oli lähtöisin New York Postin toimittajan twiitistä. Siinä mainittiin yksi nimetön lähde, jonka mukaan Biden tarvitsi apua korvakuulokkeensa kanssa, että joku voisi välittää hänelle tietoja keskustelun aikana.

Tik-Tokissa väitettiin videolla, että Bidenillä oli kyky “huijata” keskustelun aikana, joka keräsi yli puolimiljoonaa katselukertaa vasemmistolaisen Media Mattersin tutkimusten mukaan. Noissa sosiaalisen median videoissa näkyy Bidenin kuva, jossa käsi puvun sisässä, kun taas toisessa solmion päällä. Kummassakaan videossa ei ole todisteita siitä, että Bidenillä olisi minkäänlaista elektronista laitetta. Teknologia yritykset ovat pitkään kamppailleet väärien tietojen kanssa ja he ovat valveutuneina menossa vaaleihin.

Ennen tätä presidenttien keskustelua twitterin  ja facebookin johtajat tarkastivat hashtageja, trendejä, sekä muita tilejä, jotka saattaisivat rikkoa yrityksen sääntöjä inhimillisten erehdysten sekä ohjelmien yhdistelmällä. Viimeisimpien todisteiden valossa, he jatkavat taistelua, varsinkin siitä, kun on kyse presidentistä ja hänen seuraajiensa levittämistä valheista. Facebook sanoi valheiden heikentävän vaalien legitimiteettiä, sen jälkeen, kun yhtiö oli aiemmin julkistanut uusien mainosten kiellon vaaleja edeltävällä viikolla. Huolenaiheiden lisäksi twitter sanoi toimineensa FBI:n vihjeen perusteella ja poistaneensa 130 tiliä. Nuo tilit näyttivät olevan peräisin Iranista ja yrittivät kylvää disinformaatiota väittelyjen aikana. Twitterin mukaan, tileillä oli minimaalinen ulottuvuus.

Tik-Tok sanoi poistavansa Bidenin videon. Facebook sanoo käyttäneensä valtavasti resursseja vaaleihin ja väärien tietojen torjumiseen. Sadat Facebookin työntekijät ovat vastustaneet yhtiön käytäntöä olla tarkistamatta poliittisia mainoksia.

Facebookin tiedottaja Andy Stone kieltäytyi kommentoimasta Trumpin kampanjan harhaanjohtavia mainoksia, joiden mukaan Biden käytti korvanappia. Facebook hylkäsi lisäksi mainokset, joissa väitetään ihmisten uhkaavan ihmisen fyysistä turvallisuutta, terveyttä tai selviytymistä heidän kansallisen alkuperänsä tai maahanmuuttostatuksensa perusteella, Stone sanoi lausunnoissaan.

Lähde: Washington Post
Kuva: Kuvituskuva