Trumpin Israel-myönteiset nimitykset: Unelmajoukkue vai haasteellinen tie Jerusalemiin?

Donald Trumpin uusi hallinto on nimittänyt useita Israel-myönteisiä henkilöitä merkittäviin asemiin.
Näitä nimityksiä on ylistetty ”unelmajoukkueena” erityisesti oikeistolaisten Israelin kannattajien keskuudessa. Marco Rubio ulkoministerinä ja Pete Hegseth puolustusministerinä ovat esimerkkejä näistä kiitetyistä valinnoista.
Trumpin hallinnon odotetaan jatkavan Israelin tukemista monilla eri tavoilla, mutta samalla se saattaa asettaa tiukkoja ehtoja ja painostaa Israelia eri kysymyksissä. Esimerkiksi Iranin suhteen Trumpin tiimi aikoo palata ”maksimaalisen painostuksen” politiikkaan, jonka tavoitteena on heikentää Teheranin valtaa alueella.
Lisäksi Trumpin hallinto saattaa pyrkiä laajentamaan Abraham-sopimuksia ja saamaan Saudi-Arabian mukaan rauhansopimuksiin, mikä voisi vahvistaa alueen valtioiden ryhmittymää ”vastarinnan akselia” vastaan.
Vaikka Trumpin hallinnon koostumus voi tuoda toivoa Israelille, on tärkeää, että Israel varautuu myös mahdollisiin haasteisiin ja ristiriitoihin tulevaisuudessa.
Asiasta uutisoi: Jerusalem Post.
Kuva: Kuvituskuva
Picture of Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Mannerheiminlinja

Mannerheim-linja oli puolustuslinja Karjalankannaksella, joka rakennettiin Suomessa Neuvostoliiton vastaista puolustusta varten. Linja oli nimetty puolustusvoimain ylipäällikkö Carl Gustaf Emil Mannerheimin mukaan. Se rakennettiin kahdessa vaiheessa: ensimmäinen vaihe oli vuosina 1920-1924 ja toinen 1932-1939.

Yk: n rooli ja sen haasteet 

Yhdistyneet kansakunnat on vuonna 1945 perustettu kansainvälinen järjestö. YK koostuu tällä hetkellä 193 jäsenvaltiosta, ja sen työtä ohjaavat sen peruskirjaan sisältyvät tavoitteet ja periaatteet.