Vuonna 2017 tehdyn tilikamarin raportin mukaan Venäjällä oli 16 270 pommisuojaa. Avointen lähteiden tietojen mukaan Moskovassa on nykyään noin 250 erikoistunutta turvakotia.

Moskovan pommisuojat ovat valmiina

Moskovan tunnetuimmat maanalaiset tilat ja pommisuojat ovat Metro-2, Ramenki-43 ja Stalinin bunkkeri, jossa voi jopa varata retken. Moskovan Frunzenskajan penkereellä on laajoja maanalaisia tiloja puolustusministeriön kansallisen valvontakeskuksen rakennusten kompleksissa. Monissa muissa valtion virastoissa, kuten valtioneuvoston talossa, on myös pommisuojia, Gazeta.Ru verkkosivuillaan. Moskovan rakennuskompleksin sanomalehden Moskovan näkökulman mukaan yli 2500 laitosta voidaan nopeasti muuntaa myös pommisuojiksi – metroasemiksi, pysäköintialueiksi, maanalaisiksi ostoskeskuksiksi ja jopa kellareiksi.
Moskovassa oli viimeksi luettelo erilaisista maanalaisista tiloista ja pommisuojista vuonna 2016. Moskovan kaupungin hätätilaministeriön pääosaston varapäällikkö Andrei Mishchenko sanoi sitten, että Moskova oli valmis tarjoamaan pommisuojia 100 prosentille kaupungin väestöstä.
Neuvostoliiton aikana pommisuojat oli tehty suojaamaan joukkotuhoaseilta, mukaan lukien kemialliset ja ydinaseet. Tällaisissa turvakodeissa ei voi olla pitkään ilman vesihuoltoa, ruokatarvikkeita, taittosänkyjä ja saniteettitiloja, mutta on olemassa asiaankuuluvia laiteohjelmia, verkkosivusto sanoi viitaten eläkkeellä olevaan EMERCOMin kenraaliin Igor Jakupoviin. 21. tammikuuta kerrottiin, että pietarilainen yritys aikoi rakentaa uuden pommisuojan rautatieaseman viereen. Aiemmin kerrottiin, että pommisuojan rakentaminen Moskovaan alkoi lähellä Botanichesky Sadin metroasemaa Moskovassa. Bunkkeriin mahtuu jopa 1 500 henkilöä.
Lähde: Pravda.ru
Toimitti: Tuula Huovinen
Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Ukrainassa tapahtuu

Zelenskyi sanoo: Ukrainan joukot pitävät Soledarin asemaa ja aiheuttavat merkittäviä tappioita Venäläiselle.