Kiovan kadut tyhjillään, kun jännitteet kasvavat Venäjän maahyökkäyksen pelossa.

KIOVA, Ukraina – Ukrainan pääkaupungin kadut pysyivät suurelta osin tyhjinä keskiviikkona, kun siviilit ryntäsivät koteihinsa ja maanalaisiin turvakoteihinsa venäjän hyökkäysten pelossa.
Sireenit varoittivat mahdollisista ilmahyökkäyksistä jatkuvasti kaupungin läpi suurimman osan aamusta ja alkuiltapäivästä.
Pääteillä puolustusvoimat ovat pystyttäneet tiesulkuja puiden oksilla, renkailla, betonilohkoilla ja vanhoilla autoilla.
Tarkastuspisteillä muutaman sadan metrin välein vapaaehtoiset, joilla oli keltainen teippi käsivarsillaan ja kiväärit käsissään, tarkistivat henkilötodistukset.
Eräällä normaalisti vilkkaalla tiellä lähellä keskustaa hylätty, palanut auto oli törmännyt puhelinpylvääseen.
Jännitteet pääkaupungissa kasvavat, kun pelko venäjän joukkojen massiivisesta hyökkäämisestä on edessä. Se osoittaa Pohjois-Kiovaan. Yhdysvaltain puolustusviranomaiset kertoivat tiistaina, että 60 kilometriä pitkä tankki- ja taisteluajoneuvojono näytti pysähtyneen noin 30 kilometriä Pohjoiseen Kiovan keskustasta, kun Venäjän joukot kamppailivat polttoaine- ja elintarvikepulan kanssa.
Britannian puolustustiedustelupalvelu sanoi keskiviikkona, että “venäläisten raskaat tykistö- ja ilmaiskut” ovat jatkaneet kohdistamista “rakennettuihin alueisiin” viimeisen 24 tunnin aikana keskittyen kiovan lisäksi pääasiassa Harkovan, Mariupolin ja Tšernihivin kaupunkeihin.
Etelä-Ukrainassa Khersonin pormestari vaati turvallista kulkemista kirjoittamalla viestisovellukseen: “Odotamme kaikki ihmettä. Me tarvitsemme sitä.” Pormestari ja Ukrainan puolustusministeriö sanoivat, että venäläiset joukot olivat tulleet Khersoniin, mutta kiistivät Venäjän valtion tiedotusvälineiden raportit elintärkeän satamakaupungin kaatamisesta.
Mustanmeren mariupolin satamassa kaupungin hallinto ilmoitti keskiviikkona, että yli 14 tunnin venäläisten pommitusten aikana oli isketty synnytyssairaalaan ja kymmeniin asuinrakennuksiin sekä kouluun ja siirtolaisten hostelliin.
“Venäläiset järjestivät todellisen verisen terroriteon”, hallinto sanoi. “Mariupol ei unohda eikä anna anteeksi. Putinin fasistit on pysäytettävä!”
Kiovassa pormestari Vitali Klitschko kehotti asukkaita pysymään vahvoina pommituksista huolimatta. “Valmistaudumme ja puolustamme Kiovaa”, hän sanoi videoviestissä.
Toimitti: Tuula Huovinen
Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Ukrainassa tapahtuu

Zelenskyi sanoo: Ukrainan joukot pitävät Soledarin asemaa ja aiheuttavat merkittäviä tappioita Venäläiselle.