Kuva Tarton museo: Observatorion kaukoputki

Iso-Britannia laittaa Ugandan ebolataisteluun

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus on lahjoittanut 2.2 miljoonaa puntaa (noin Shs9.6b) tukeakseen maan vastausta ebolaepidemiaan, Kampalan Britannian korkean komission kehitysjohtaja Phillip Smith on paljastanut.
Eilen Kampalassa sijaitsevissa terveysministeriön toimistoissa pidetyssä lehdistötilaisuudessa Smith sanoi, että rahat kanavoidaan Maailman ruokaohjelman (WFP), YK:n kansainvälisen lasten hätärahaston (Unicef) ja Maailman terveysjärjestön (WHO) kautta logistiikkaan, yhteisön sitoutumiseen, veteen ja saniteettiin sekä toimien koordinointiin.
“Olemme myös lähettäneet Yhdistyneen kuningaskunnan asiantuntijoita WHO:n tiimiin [auttamaan] tapausten hallinnassa, infektioiden ehkäisyssä ja valvonnassa sekä seurannassa”, hän sanoi.
Smith tiedotti tiedotusvälineille neljännestä Ugandan ja Yhdistyneen kuningaskunnan terveysliiton symposiumista, joka oli tarkoitus järjestää 2. marraskuuta.
Symposiumin, joka järjestetään virtuaalisesti ja joka on maksuton, tarkoituksena on tarjota foorumi, jolla esitellään Ison-Britannian johtaman maailmanlaajuisen terveyskumppanuuden panosta Ugandan terveyssektorille ja tunnistetaan ensisijaiset alueet Ugandan ja Yhdistyneen kuningaskunnan tuleville kumppanuuksille.
Syyskuun 30. päivänä hallitus vahvisti pandemian puhkeamisen maassa. Ainakin 129 ihmistä on sittemmin saanut viruksen ja 37 on kuollut.
Smith sanoi, että vuosina 2018–2019 Yhdistynyt kuningaskunta käytti noin 10 miljoonaa puntaa (Shs43.9b) Ugandan valmistamiseen vastaamaan ebolaepidemiaan.
Se osallistui myös 548 miljoonaan puntaan (Shs2.4 biljoonaa) Covaxin ennakkomarkkinasitoumuksen perustamiseen, joka auttoi toimittamaan yli 40 miljoonaa Covid-19-rokotetta Ugandaan.
Hän lisäsi, että Yhdistyneen kuningaskunnan vientirahoituksen kautta Yhdistyneellä kuningaskunnalla on Ugandalle tarjolla jopa 1 miljardin punnan tarjous useille aloille, mukaan lukien terveys.
“Työskentelemme parhaillaan tukeaksemme 640 hehtaarin farmaseuttisen teollisuuspuiston perustamista Nakasongolaan. Tähän mahtuu yli 250 pientä ja keskikokoista tuotantolaitosta “, hän sanoi.
Yhdistynyt kuningaskunta on myös ollut merkittävä rahoittaja maailmanlaajuiselle rahastolle sen perustamisesta lähtien. Maailmanlaajuisen rahaston viimeisessä täydennyksessä Yhdistynyt kuningaskunta maksoi noin 1.7 miljardia dollaria.
Terveysministeriön terveyspalvelujen pääjohtaja, tohtori Henry Mwebesa, sanoi, että Uganda käy keskusteluja sairaanhoitajien vientiä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan koskevista yksityiskohtaisista säännöistä.
Tohtori Mwebesa sanoi, että Maailman terveysjärjestö pysäytti sairaanhoitajien vientiprosessin, joka perusteli, että maa tarvitsi ensin tarvittavan työvoiman takaisin kotiin, ennen kuin se voisi ajatella terveydenhuollon työntekijöiden vientiä.
Hän sanoi, että useat Ugandan oppilaitokset kouluttavat edelleen lisää sairaanhoitajia ja että ne lisäävät pian sekä kotikäyttöön että vientiin tarvittavaa määrää.
Alkuperäinen lähde: Kansan uutiset
Toimitti: Tuula Huovinen
Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Ukrainassa tapahtuu

Zelenskyi sanoo: Ukrainan joukot pitävät Soledarin asemaa ja aiheuttavat merkittäviä tappioita Venäläiselle.