Suurin osa Yhdysvaltain juutalaisista rakastaa Israelia, ei vain Netanyahu

Artikkelin kirjoittaja, Nadav Tamir, käsittelee Yhdysvaltain juutalaisten suhdetta Israeliin ja sitä, miten tämä suhde on muuttunut viime vuosikymmeninä.
Hän toteaa, että suurin osa Yhdysvaltain juutalaisista tukee edelleen Israelia, mutta yhä useammat heistä kokevat, että tukeminen tarkoittaa myös Israeliin hallituksen politiikan vastustamista. Tamirin mukaan Netanyahun hallitus on etääntynyt liberaaleista arvoista, mikä on saanut monet juutalaiset etsimään uusia tapoja ilmaista tukensa Israelille, mukaan lukien osallistuminen poliittisiin liikkeisiin, jotka vastustavat nykyistä hallitusta.
Tamir korostaa, että Yhdysvaltain juutalaisyhteisö on monimuotoinen ja että se ei ole monoliitti. Hän mainitsee, että vaikka demokraattiseen puolueeseen sisältyy pieni vähemmistö, joka on Israelin vastainen, suurin osa juutalaista näkee Israelin turvallisuuden ja vaurauden edellytyksenä. Tämä puolestaan ohjaa heidän tukeaan Kamala Harrisin ja demokraattisen puolueen linjauksille, jotka pyrkivät edistämään rauhaa ja oikeudenmukaisuutta alueella.
Artikkeli nostaa esille myös haasteet, joita AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) ja muut perinteiset juutalaisjärjestöt kohtaavat, kun nuoremmat juutalaiset etsivät uusia tapoja osallistua ja vaikuttaa. Tamir päättää artikkelin huomauttamalla, että huolimatta erimielisyyksistä, suurin osa juutalaisista edelleen rakastaa Israelia, mutta tämä rakkaus voi ilmetä uusilla ja erilaisilla tavoilla.
Kokonaisuudessaan artikkeli kuvaa Yhdysvaltain juutalaisten monimuotoista suhdetta Israeliin, johon vaikuttavat sekä poliittiset että sosiaaliset tekijät.
Asiasta uutisoi: Jerusalem Post
Kuva: Kuvituskuva
Picture of Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

“Karjalan evakot: Muutto ja sopeutuminen sodan varjossa”

Toisen maailmansodan aikana Suomi joutui luovuttamaan Neuvostoliitolle laajoja alueita, mikä johti merkittäviin evakuointeihin. Evakot, eli siirtoväki, olivat ihmisiä, jotka joutuivat jättämään kotinsa luovutetuilla alueilla, kuten Karjalassa, Kuusamossa, Sallassa ja Petsamossa.