SAKSA SANOO PIDÄTTÄVÄNSÄ NETANJAHUN,KUN ISRAELIN LÄHETTILÄS VETOAA BERLIINIIN UHMATAKSEEN KANSAINVÄLISTÄ RIKOSTUOMIOISTUINTA

Israelin suurlähettiläs kehottaa Saksan hallitusta hylkäämään "pöyristyttävän" ICC:n toimenpiteen. BENJAMIN WEINTHAL
Saksan liittokansleri Olaf Scholzin hallitus torjui Israelin Berliinin-suurlähettilään Ron Prosorin keskiviikkona sen jälkeen, kun lähettiläs esitti dramaattisen vetoomuksen X:ssä, entisessä Twitterissä, liittohallitukselle, jotta se hylkäisi ICC:n legitiimiyden täysin.
Scholzin tiedottajalta Steffen Hebestreitiltä kysyttiin keskiviikkona, aikooko Saksan hallitus panna täytäntöön ICC:n pidätysmääräyksen pääministeri Netanjahua vastaan väitetyistä sotarikoksista historiallisena aikana.
Hebestreit sanoi: “Tietysti. Kyllä, me noudatamme lakia.”
Tiistaina, ennen Hebestreitin ilmoitusta, Prosor kirjoitti X:ään sekä saksaksi että englanniksi: “Tämä on törkeää! Saksalainen “Staatsräson” on nyt koetuksella – ei jossittelua tai muttia. Tämä on ristiriidassa joidenkin toimielinten ja poliittisten toimijoiden heikkojen lausuntojen kanssa. Julkinen lausunto, että Israelilla on oikeus itsepuolustukseen, menettää uskottavuutensa, jos kätemme sidotaan heti, kun puolustamme itseämme.
Staatsräson on saksankielinen sana, joka viittaa Saksan lupaukseen varmistaa, että Israelin turvallisuus on osa sen kansallista turvallisuutta ja etuja. Saksan entinen liittokansleri Angela Merkel julisti vuoden 2008 Knesset-puheessaan, että Israel on osa Saksan olemassaolon tarkoitusta – tai olotilaa.
Suurlähettiläs jatkoi: “[ICC:n] pääsyyttäjä rinnastaa demokraattisen hallituksen Hamasiin, siten demonisoimalla ja delegitimoimalla Israelin ja juutalaiset. Hän on täysin kadottanut moraalisen kompassinsa. Saksalla on vastuu tämän kompassin mukauttamisesta. Tästä häpeällisestä poliittisesta kampanjasta voi tulla naula lännen ja sen instituutioiden arkkuun. Älä anna sen tulla siihen!”
ICC perustettiin vastauksena holokaustiin Kansainvälinen rikostuomioistuin perustettiin vastauksena natsi-Saksan 6 miljoonan juutalaisen tuhoamiseen. Saksa on ICC:n avokätinen avunantaja. Mahdollisuus, että Saksan hallitus pidättäisi ja karkottaisi Israelin pääministerin ja puolustusministerin, jos he astuisivat Saksan maaperälle maan Hitler-liikkeen historian valossa, on laukaissut järkyttäviä raportteja Saksan tiedotusvälineissä ja sosiaalisessa mediassa.
Saksa näyttää työskentelevän ristikkäin diplomaattisessa viestinnässään. Tiistaina Saksan ulkoministeriön tiedottaja sanoi ICC:n pidätysmääräyspyynnöstä, että “samanaikainen pidätysmääräysten hakeminen toisaalta Hamasin johtajia ja toisaalta kahta Israelin virkamiestä vastaan on antanut väärän vaikutelman vastaavuudesta”.
Israelin hallituksen tiedottaja Tal Heinrich kritisoi jyrkästi saksalaista virkamiestä Michael Blumea, jonka tehtävänä on taistella antisemitismiä vastaan Baden-Württembergin osavaltiossa, mutta on syyttänyt Israelin hallitusta Hamasin lokakuun 7. päivän joukkomurhasta saksalaisten antisemitismin asiantuntijoiden mukaan.
Heinrich vastasi raportteihin, joiden mukaan Blume mustamaalasi israelilaista ikonia, Orde Wingatea, Blumen kehotuksiin purkaa turva-aitansa Hamasin, Palestiinan islamilaisen jihadin ja Fatahin terrorismin lopettamiseksi ja hänen myötätuntoonsa ICC: n tapaukselle juutalaisvaltiota vastaan.
Hamas teurasti lähes 1 200 ihmistä 7. lokakuuta ja sieppasi yli 250.
Heinrich kertoi Postille tiistaina, että “Yksi pääministerin ensimmäisistä lausunnoista sodan alussa – heti lokakuun 7. päivän jälkeen – korosti, että tämä on moraalisen selkeyden aika. Kommentit, joita olemme nähneet herra Blumelta menneisyydessä Israelin ja Palestiinan välisestä konfliktista ja koko tämän sodan ajan, osoittavat, että häneltä puuttuu usein moraalinen selkeys. “
Israelin hallituksen tiedottaja Heinrich lisäsi: “Se, pitäisikö hänen pysyä roolissaan vai ei, ei ole minun asiani sanoa. Mutta yleisesti ottaen, kun sinulla on tehtävä taistella antisemitismiä vastaan, sinun on kyettävä erottamaan selvästi hyvä pahasta. Juutalaisvihassa ei ole harmaata vyöhykettä.”
Tiistaina, päivänä, jolloin ICC:n syyttäjä Karim Khan sanoi pyrkivänsä pidättämään Netanjahun ja puolustusministeri Gallantin, Blume kääntyi X:n puoleen heittääkseen jälleen Israelin kansallissankarin Orde Wingaten ulos “sotarikollisena”. Entinen MK ja Israelin Yhdysvaltain suurlähettiläs Michael Oren kutsui Orde Wingatea “IDF:n isäksi”, joka kertoi Postille vuonna 2022, että Blumen “pitäisi erota” Wingateen kohdistuneiden hyökkäystensä vuoksi. IDF myös nuhteli Blumea tuolloin Wingateen kohdistuneesta kritiikistä.
Blumen kriitikot huomasivat Blumen hyökkäyksen ajoituksen Wingatea vastaan, kun hän hyökkäsi Wingateen ja puolusti ICC: n syyttäjää Karim Khania Netanjahun syytökseltä, jonka mukaan Khanin päätös oli antisemitistinen. Blume tuki myös X-viestiä, jossa julistettiin, että päätös antaa pidätysmääräys Netanjahusta oli “oikea”.
Blume aiemmin “tykkäsi” X-julkaisusta ja julkaisi sen uudelleen kehottaen Netanjahua “repimään alas” Juudean ja Samarian turva-aidan, joka on pelastanut tuhansien juutalaisten ja arabien hengen, IDF:n mukaan. Blume vertasi terrorismin vastaista aitaa Berliinin muuriin. Prikaatikenraali Amir Avivi, joka on Israelin puolustus- ja turvallisuusfoorumin johtaja, kertoi Postille: “On tullut aika erottaa Blume, joka sen sijaan, että asettuisi Israelin puolelle keskellä hirvittävintä hyökkäystä sitten holokaustin viattomia siviilejä vastaan, sekoittaa jälleen kerran, keitä hyvät kaverit ovat ja mistä puhdas pahuus kumpuaa. Israel rakentaa muureja puolustautuakseen Hamasia ja muita terroristijärjestöjä vastaan. On tullut aika saattaa Palestiinan johto vastuuseen ja myös Blume.”
Blume on käynyt eri puolilla Saksaa keskusteluja, joissa syytetään pääasiassa Israelia lokakuun 7. päivästä eikä Hamasia, hänen arvostelijoidensa mukaan. Hän kertoi Tübingenin yliopiston opiskelijoille Netanjahusta, että “hänen hallituskoalitionsa äärioikeistolaisten ja ultraortodoksien kanssa jakoi Israelin yhteiskunnan yrittämällä poistaa vallanjaon ja siirtää Israelin armeijan Länsirannan siirtokuntalaisiin sen sijaan, että suojelisi omaa eteläänsä.”
Natan Sharansky, entinen Neuvostoliiton toisinajattelija ja entinen Israelin hallituksen ministeri, kutsui Blumen X-viestiä “antisemitistiseksi”, jossa Blume ehdotti, että väitetty Israelin tiedusteluyhtiö valvoo häntä. Blume ei esittänyt todisteita.
Sharansky sanoi viime vuonna, että “ei ole epäilystäkään siitä, että hänen [Blume] twiittinsä… on antisemitistinen. Koska se demonisoi kansamme ja menee klassiseen antisemitistiseen salaliittoteoriaan. On oikeutettu kysymys, miksi Saksan hallituksen pitäisi maksaa hänelle antisemitismin vastaisesta taistelusta.
Vihreän puolueen kuvernöörin Winfried Kretschmannin tiedottaja Matthias Gauger Baden-Württembergissä kieltäytyi kommentoimasta. Kretschmannia on kritisoitu Blumen väitetyn antisemitismin tukemisesta ja varojen tarjoamisesta antisemitistiselle BDS-saarnaajalle Länsirannalla, Postin raportin mukaan.
Jerusalem Post lähetti keskiviikkona lehdistölle kysymyksiä Saksan ulkoministeriölle Prosorin X-virasta ja liittokansleri Scholzin päätöksestä pidättää Netanjahu, jos pidätysmääräys pannaan täytäntöön.
LÄHDE: JERUSALEM POST
Suomentanut Tuula Huovinen
Picture of Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Suomen pisin konsertti

Maailman pisimmän konsertin onnistui toteuttamaan sveitsiläinen yhtye “Borgesia” vuonna 2015. Konsertti kesti peräti 432 tuntia, eli 18 päivää, ja se järjestettiin sveitsiläisessä kulttuurikeskuksessa nimeltään Dampfzentrale.

Historian kirjoitusta SOS merkistä

“SOS” on tunnettu hätämerkki, joka on käytössä kansainvälisesti. Tämä merkki ei alun perin tarkoittanut mitään tiettyä sanojen lyhennettä, mutta se on helppo muistaa ja lähettää Morse-koodissa.

Historian kirjoitusta jatko-ja talvisodasta

Savolaispoika Schadewitz on suomalainen sotilas, joka Talvisodan Kannaksen taisteluissa Munasuon ja Summan tankki- ja jalkaväkivyörytyksessä 12. helmikuuta 1940 hyppäsi vihollisen panssarivaunun takakannelle aseinaan laatikosta sieppaamaansa kaksi käsikranaattia.

Venäjä valmistautuu pitkittyneeseen sotaa natoa vastaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin on päättänyt asettaa entisen taloudellisen avustajansa Andrei Belousovin puolustusministeriön johtoon valmistautuakseen pitkittyneeseen sotaan Ukrainaa vastaan ja mahdolliseen vastakkainasetteluun Naton kanssa, Institute for the Study of War (ISW) kirjoittaa tuoreessa raportissaan.