Kuningas Charles III, Näkemykset ja Brexitin jälkeinen Britannia.

Englannin kuningas Charles, virallisesti Charles III, on Yhdistyneen kuningaskunnan ja muiden Kansainyhteisön valtioiden kuningas. Hän syntyi 14. marraskuuta 1948 ja on kuningatar Elisabet II ja Edinburghin herttua prinssi Philipin esikoinen.
Charles nousi valtaistuimelle 8. syyskuuta 2022, kun hänen äitinsä, kuningatar Elisabet II, kuoli. Tätä ennen hän toimi Walesin prinssinä ja oli pisimpään virassaan toiminut kruununperijä Britannian historiassa.
Charles tunnetaan kiinnostuksestaan ympäristönsuojeluun, arkkitehtuuriin ja perinteiden säilyttämiseen. Hän on perustanut useita hyväntekeväisyysjärjestöjä ja kampanjoita, kuten The Prince’s Trust, ja hän on aktiivisesti puhunut ilmastonmuutoksen ja luonnonsuojelun puolesta.
Charlesin avioliitot ja perhe-elämä ovat olleet laajalti julkisuuden kohteena. Hän oli ensimmäisen kerran naimisissa Lady Diana Spencerin kanssa, ja heillä on kaksi poikaa, prinssi William ja prinssi Harry. Diana kuoli vuonna 1997, ja Charles meni myöhemmin naimisiin Camilla Parker Bowlesin kanssa, joka on nykyään kuningatarpuoliso Camilla.
Minua alkoi kiinnostamaan Englannin talous. Kaikkihan tietävät Britannian eron eu:sta, mutta Englannin taloudesta ei puhuta juuri yhtään Eurooppalaisissa lehdissä. Jotakin sain selville kun tarpeeksi kauan pengoin asiaa.
Brexit eli Britannian eroaminen Euroopan unionista on ollut kiistanalainen aihe, ja sen vaikutukset ovat moninaisia ja riippuvat näkökulmasta. Tässä on joitakin hyötyjä, joita Brexitin kannattajat ovat tuoneet esiin:
  1. Suvereniteetin palauttaminen: Yksi suurimmista hyödyistä, jota Brexitin kannattajat korostavat, on Britannian kansallisen suvereniteetin palauttaminen. Ero EU
    antoi Britannialle takaisin täyden kontrollin omasta lainsäädännöstään, oikeusjärjestelmästään ja rajavalvonnastaan.
  2. Vapaus solmia kauppasopimuksia: EU
    jäsenenä Britannia ei voinut neuvotella omia kauppasopimuksiaan muiden maiden kanssa. Brexitin jälkeen Britannia on pystynyt tekemään kahdenvälisiä kauppasopimuksia useiden maiden, kuten Japanin, Australian ja Uuden-Seelannin kanssa, omien kansallisten intressiensä mukaisesti.
  3. Rahallinen säästö: EU-jäsenyys maksoi Britannialle huomattavia summia vuosittain. Eroamalla EU
    Britannia säästää jäsenmaksut ja voi kohdentaa nämä varat kansallisiin projekteihin ja prioriteetteihin.
  4. Maahanmuuttopolitiikan hallinta: Brexitin kannattajat ovat painottaneet mahdollisuutta hallita paremmin maahanmuuttoa. Britannia voi nyt itse päättää, kuinka monta ja minkälaista maahanmuuttajaa se haluaa ottaa vastaan, perustuen omiin tarpeisiinsa ja tavoitteisiinsa.
  5. Sääntelyn keventäminen: EU-jäsenyyteen liittyy paljon sääntelyä ja direktiivejä, jotka koskettavat monia talouden sektoreita. Brexitin myötä Britannialla on mahdollisuus keventää ja muokata sääntelyä omien taloudellisten etujensa ja kilpailukykynsä parantamiseksi.
Vaikka edellä mainitut hyödyt ovat merkittäviä Brexitin kannattajien näkökulmasta, on tärkeää huomata, että Brexitillä on myös ollut merkittäviä taloudellisia ja poliittisia haasteita ja kustannuksia. Esimerkiksi kaupankäynnin vaikeutuminen EU kanssa, työvoimapula ja Pohjois-Irlannin erityisasema ovat tuottaneet ongelmia, joista keskustellaan edelleen laajasti. Brexitin todelliset pitkän aikavälin vaikutukset tulevat selviämään vasta tulevina vuosina.
Nämä tiedot perustuvat laajaan julkiseen keskusteluun ja analyysiin Brexitin vaikutuksista, jotka ovat olleet esillä sekä Britannian että kansainvälisessä mediassa, tutkimuslaitosten raporteissa ja poliittisissa keskusteluissa. Tässä muutamia keskeisiä lähteitä ja näkökulmia, joita käytettiin tietojen kokoamisessa:
  1. Poliittiset analyysit ja tutkimukset: Useat poliittiset analyytikot ja tutkimuslaitokset ovat käsitelleet Brexitin vaikutuksia Britanniaan. Esimerkiksi Chatham House, Institute for Government ja Centre for European Reform ovat julkaisseet raportteja ja analyysejä aiheesta.
  2. Media ja uutiset: Britannian ja kansainvälinen media, kuten BBC, The Guardian, The Financial Times ja Reuters, ovat raportoineet laajasti Brexitin vaikutuksista, hyödyistä ja haitoista. Näiden medioiden kautta on saatu kattava kuva Brexitin lyhyen ja pitkän aikavälin vaikutuksista.
  3. Britannian hallituksen ja viranomaisten raportit: Britannian hallitus on julkaissut useita virallisia raportteja ja selvityksiä Brexitin vaikutuksista ja hyödyistä. Näihin kuuluu esimerkiksi talousministeriön, kauppaministeriön ja sisäministeriön raportit ja tiedonannot.
Kirjoittanut:Tuula Huovinen
Picture of Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

“Karjalan evakot: Muutto ja sopeutuminen sodan varjossa”

Toisen maailmansodan aikana Suomi joutui luovuttamaan Neuvostoliitolle laajoja alueita, mikä johti merkittäviin evakuointeihin. Evakot, eli siirtoväki, olivat ihmisiä, jotka joutuivat jättämään kotinsa luovutetuilla alueilla, kuten Karjalassa, Kuusamossa, Sallassa ja Petsamossa.

Kenttälehden ilme uudistui.

Tervehdys lukijakuntamme. Halusimme ilmoittaa, että olemme päivittäneet digilehtemme logon. Toivomme, että pidätte siitä! Jatkamme parantaaksemme käyttökokemustanne.Kiitos, että olette mukana matkallamme!