Käkisalmisäätiö tiedottaa

Käkisalmi-tunnustuspalkinto on perustettu vuonna 2015 suomalaisille yksityishenkilöille, yhteisöille tai järjestöille tunnustukseksi ansiokkaasta työstä käkisalmelaisuuden hyväksi.
Käkisalmi-säätiön tunnustuspalkinto numero 6 on myönnetty filosofian maisteri Mikko Eroselle kiitollisuuden ja arvostuksen osoituksena perinteen vaalimisesta
Perinnetutkija Mikko Eronen on suunnitellut ja koonnut yhteistyössä Käkisalmi-säätiön ja Heinolan kaupungin yläasteen historianopettajien kanssa perinnekurssin seitsemännen luokan oppilaille. Tarkoitus on tehdä kurssista jokavuotinen.
Kurssin tavoitteena on tarjota oppilaille konkreettinen ja omakohtainen kokemus perinteiden tutkimuksesta ja vaikutuksista. Se tarjoaa rautaisannoksen perinteiden merkityksestä ja ilmenemismuodoista myös nykypäivän elämässä. Samalla oppilaat perehtyvät itse Suomen, oman paikkakunnan ja kylien historiaan.
Opetuksessa pyritään tukemaan nuorten omaa identiteettiä sekä omien juurien ja niihin liittyvän historiallisen tiedon tarkastelemista. Kurssi kehittää oppilaiden taitoa tuottaa tekstejä ja hyödyntää niitä eri tarkoituksiin. Opiskelussa hyödynnetään digiteknologiaa ja internetiä tietolähteenä.
Mikko Erosen työpanos kurssin suunnittelussa, aihepiirien valinnassa ja opetusmateriaalien ja oppituntien toteuttamisessa on merkittävä.

Käkisalmi-säätiön tunnustuspalkinnot

1) Käkisalmen Rouvasväen yhdistys 2015

2) Matti Parkkinen 2016

3) Heinolan musiikkiopisto 2017

4) Hyvinkään Lasten ja nuorten taidekeskus 2019

5) Salli Parikka-Wahlberg 2019

6) Mikko Eronen 2021

Lähde: Käkisalmisäätiön sivut
Kuva: Pixabay
Picture of Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Suomen pisin konsertti

Maailman pisimmän konsertin onnistui toteuttamaan sveitsiläinen yhtye “Borgesia” vuonna 2015. Konsertti kesti peräti 432 tuntia, eli 18 päivää, ja se järjestettiin sveitsiläisessä kulttuurikeskuksessa nimeltään Dampfzentrale.

Historian kirjoitusta SOS merkistä

“SOS” on tunnettu hätämerkki, joka on käytössä kansainvälisesti. Tämä merkki ei alun perin tarkoittanut mitään tiettyä sanojen lyhennettä, mutta se on helppo muistaa ja lähettää Morse-koodissa.

Historian kirjoitusta jatko-ja talvisodasta

Savolaispoika Schadewitz on suomalainen sotilas, joka Talvisodan Kannaksen taisteluissa Munasuon ja Summan tankki- ja jalkaväkivyörytyksessä 12. helmikuuta 1940 hyppäsi vihollisen panssarivaunun takakannelle aseinaan laatikosta sieppaamaansa kaksi käsikranaattia.

Venäjä valmistautuu pitkittyneeseen sotaa natoa vastaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin on päättänyt asettaa entisen taloudellisen avustajansa Andrei Belousovin puolustusministeriön johtoon valmistautuakseen pitkittyneeseen sotaan Ukrainaa vastaan ja mahdolliseen vastakkainasetteluun Naton kanssa, Institute for the Study of War (ISW) kirjoittaa tuoreessa raportissaan.