Hiljaisen viikon sanoma

Mikäpä sen parempi, kuin puhua hieman alkavan viikon kunniaksi, hiljaisen viikon sanomaa. Hiljainen viikko kuuluu kristillisen kirkon piiriin, joka on ikivanha tapa.
Jerusalemissa sitä vietettiin jo 300-luvulla. Kristikunnan perinteessä hiljaisen viikon vietto tuli hieman myöhemmin mukaan. Hiljaisen viikon aikana kristikunta seuraa Jeesuksen kärsimyshistorian tapahtumia. Jumalanpalveluksissa saarnataan katkelmia Luukkaan, Johanneksen ja Matteuksen evankeliumeista.
Nykyisin suosittuja kärsimysnäytelmiä ovat Via Dolorosa tai Via Crusis näytelmät. Näissä esitetään Jeesuksen kärsimystien tapahtumia. Myös ristintien rukoushetkistä on tullut suosittuja nykyään. Niissä pysähdytään rukoilemaan ja mietiskelemään Kristuksen kärsimystien vaiheita esittävien kuvien ääreen.

Tuula Huovinen

Picture of Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Suomen pisin konsertti

Maailman pisimmän konsertin onnistui toteuttamaan sveitsiläinen yhtye “Borgesia” vuonna 2015. Konsertti kesti peräti 432 tuntia, eli 18 päivää, ja se järjestettiin sveitsiläisessä kulttuurikeskuksessa nimeltään Dampfzentrale.

Historian kirjoitusta SOS merkistä

“SOS” on tunnettu hätämerkki, joka on käytössä kansainvälisesti. Tämä merkki ei alun perin tarkoittanut mitään tiettyä sanojen lyhennettä, mutta se on helppo muistaa ja lähettää Morse-koodissa.

Historian kirjoitusta jatko-ja talvisodasta

Savolaispoika Schadewitz on suomalainen sotilas, joka Talvisodan Kannaksen taisteluissa Munasuon ja Summan tankki- ja jalkaväkivyörytyksessä 12. helmikuuta 1940 hyppäsi vihollisen panssarivaunun takakannelle aseinaan laatikosta sieppaamaansa kaksi käsikranaattia.

Venäjä valmistautuu pitkittyneeseen sotaa natoa vastaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin on päättänyt asettaa entisen taloudellisen avustajansa Andrei Belousovin puolustusministeriön johtoon valmistautuakseen pitkittyneeseen sotaan Ukrainaa vastaan ja mahdolliseen vastakkainasetteluun Naton kanssa, Institute for the Study of War (ISW) kirjoittaa tuoreessa raportissaan.