Venäjän joukot lisäävät painetta Ukrainan itärintamalla

AFP:n mukaan 13 tuntia sitten
Pokrovskin kaupunki Ukrainan Donetskin alueella Venäjän hyökkäyksen jälkeen.Ukrainan valtion hätäpalvelu
Kiova varoitti perjantaina, että keskeinen etulinjan kaupunki on joutunut etenevien venäläisjoukkojen “jatkuvan tulen” kohteeksi, kun Moskova ilmoitti vallanneensa toisen kylän Itä-Ukrainassa.
 
Mies- ja aseensa tukemana Venäjän joukot ovat hyökkäyksessä, ja ukrainalainen Chasiv Jarin kaupunki Donetskin alueella näyttää olevan heidän seuraava suuri kohteensa.
 
“Kaupungista on tullut entistä vaarallisempi”, Chasiv Jarin sotilashallinnon johtaja Sergiy Chaus sanoi AFP:lle perjantaina haastattelussa läheisessä Kramatorskin kaupungissa.
 
“Jos ennen oli hetkiä, jolloin kaupungissa oli hiljaista, nyt sitä ei ole…. Tulitus on jatkuvaa”, hän sanoi.
 
Sekä ukrainalaiset että venäläiset sotilasbloggaajat, joilla on yhteyksiä asevoimiin, kertoivat perjantaina, että Venäjän joukot olivat päässeet kaupungin laitamille.
 
Chaus kieltäytyi kommentoimasta näitä raportteja. Hänen mukaansa siellä asuu edelleen noin 770 ihmistä.
 
“Yksikään rakennus ei ole säilynyt ehjänä”, hän lisäsi.
 
Chasiv Jar on tärkeä logistiikkakeskus Kiovan joukoille ja sijaitsee muutama kilometri länteen Bakhmutista, joka tuhoutui kuukausia kestäneessä tykistötulessa ennen kuin Venäjä valtasi sen viime toukokuussa.
 
Venäjä on äskettäin varmistanut ensimmäiset aluevoittonsa Bakhmutin valtauksen jälkeen ja yrittää nyt painostaa Ukrainan yksiköitä vastaan, joita vaivaavat viivästykset elintärkeän länsimaisen sotilaallisen avun toimittamisessa.
Uutisoi: The Moscow times
Picture of Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Suomen pisin konsertti

Maailman pisimmän konsertin onnistui toteuttamaan sveitsiläinen yhtye “Borgesia” vuonna 2015. Konsertti kesti peräti 432 tuntia, eli 18 päivää, ja se järjestettiin sveitsiläisessä kulttuurikeskuksessa nimeltään Dampfzentrale.

Historian kirjoitusta SOS merkistä

“SOS” on tunnettu hätämerkki, joka on käytössä kansainvälisesti. Tämä merkki ei alun perin tarkoittanut mitään tiettyä sanojen lyhennettä, mutta se on helppo muistaa ja lähettää Morse-koodissa.

Historian kirjoitusta jatko-ja talvisodasta

Savolaispoika Schadewitz on suomalainen sotilas, joka Talvisodan Kannaksen taisteluissa Munasuon ja Summan tankki- ja jalkaväkivyörytyksessä 12. helmikuuta 1940 hyppäsi vihollisen panssarivaunun takakannelle aseinaan laatikosta sieppaamaansa kaksi käsikranaattia.

Venäjä valmistautuu pitkittyneeseen sotaa natoa vastaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin on päättänyt asettaa entisen taloudellisen avustajansa Andrei Belousovin puolustusministeriön johtoon valmistautuakseen pitkittyneeseen sotaan Ukrainaa vastaan ja mahdolliseen vastakkainasetteluun Naton kanssa, Institute for the Study of War (ISW) kirjoittaa tuoreessa raportissaan.