Hamas onnittelee Putinia “voitosta” vaaleissa.

Hamas-terroristiryhmän politbyroon johtaja Ismail Haniyeh onnitteli Vladimir Putinia uudelleenvalinnasta viidennelle kaudelle.
“Hamasin poliittisen toimiston johtaja Haniyeh lähetti onnitteluviestin Venäjän presidentille Vladimir Putinille hänen uudelleenvalinnastaan Venäjän federaation presidentiksi”, liike sanoi Telegram- kanavallaan julkaistussa lausunnossa.
Haniyeh sanoi arvostavansa suuresti Venäjän asemaa Palestiinan kansan tukemisessa.
“Hamas toivoo vahvistavansa ystävyyden siteitä ja laajentavansa yhteistyön tapoja Venäjän kanssa ja toivottaa presidentille menestystä Venäjän kansan etujen mukaisesti”, lausunnossa sanottiin.
Aiemmin Kiinan, Intian, Venezuelan, Nicaraguan, Kuuban, Hondurasin, Pohjois-Korean, Tadžikistanin ja Uzbekistanin johtajat onnittelivat Putinia uudelleenvalinnasta toiselle kaudelle.
Saksan hallitus puolestaan sanoi, että se ei pidä Venäjän aiempia presidentinvaaleja laillisina eikä aio tunnustaa niiden tuloksia. Saksan ulkoministeriön edustaja sanoi, että ulkoministeriö kutsuu Venäjän presidenttiä yksinkertaisesti Putiniksi, kuten se on tehnyt aiemminkin.
Venäjän presidentinvaalit, joissa Vladimir Putin valittiin uudelleen viidennelle kaudelle pysyäkseen vallassa vuoteen 2030 asti, pidettiin 15.–17. maaliskuuta. Alustavien tietojen mukaan Putin sai yli 87,3 prosenttia äänistä, mikä oli hänelle ehdoton ennätys koko hänen hallintonsa aikana. CEC totesi myös ennätyksellisen korkean äänestysprosentin, 74,22%.
Tammikuun lopussa Hamas kieltäytyi vapauttamasta Gazassa vankeina olevia Venäjän kansalaisia.
“Emme ottaneet ihmisiä kiinni, koska he olivat venäläisiä tai ranskalaisia. Vangitsimme heidät, koska he tappavat palestiinalaisia ja ovat israelilaisia sotilaita”, Abu Marzouq kertoi RT Arabille The Times of Israelin näkemässä 25 minuutin haastattelussa. Hän lisäsi lisäperusteluna kieltäytymiselle noudattamasta Venäjän pyyntöä panttivankien vapauttamisesta, että “useimmilla Israelin sotilailla on kaksoiskansalaisuus”.

Kuten The Times of Israel muistuttaa, suurin osa Hamasin terroristiryhmän 7. lokakuuta 2023 Israeliin
tekemän hyökkäyksen aikana ottamista 253 panttivangista oli siviilejä. Lisäksi arvioidaan, että vain noin
10 prosentilla Israelin väestöstä on kahden tai useamman maan kansalaisuus.

Uutisoi: The Moscow Times
Picture of Suomen Kenttälehti

Suomen Kenttälehti

Toimitus

Jaa tämä artikkeli somessa

Juuri nyt

Uusimmat artikkelit

Suomen pisin konsertti

Maailman pisimmän konsertin onnistui toteuttamaan sveitsiläinen yhtye “Borgesia” vuonna 2015. Konsertti kesti peräti 432 tuntia, eli 18 päivää, ja se järjestettiin sveitsiläisessä kulttuurikeskuksessa nimeltään Dampfzentrale.

Historian kirjoitusta SOS merkistä

“SOS” on tunnettu hätämerkki, joka on käytössä kansainvälisesti. Tämä merkki ei alun perin tarkoittanut mitään tiettyä sanojen lyhennettä, mutta se on helppo muistaa ja lähettää Morse-koodissa.

Historian kirjoitusta jatko-ja talvisodasta

Savolaispoika Schadewitz on suomalainen sotilas, joka Talvisodan Kannaksen taisteluissa Munasuon ja Summan tankki- ja jalkaväkivyörytyksessä 12. helmikuuta 1940 hyppäsi vihollisen panssarivaunun takakannelle aseinaan laatikosta sieppaamaansa kaksi käsikranaattia.

Venäjä valmistautuu pitkittyneeseen sotaa natoa vastaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin on päättänyt asettaa entisen taloudellisen avustajansa Andrei Belousovin puolustusministeriön johtoon valmistautuakseen pitkittyneeseen sotaan Ukrainaa vastaan ja mahdolliseen vastakkainasetteluun Naton kanssa, Institute for the Study of War (ISW) kirjoittaa tuoreessa raportissaan.